Tényleg vízjelezésbe kezd a Windows 11

windows 11 laptop notebook számítógép
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Trükközéssel kikapcsolható a nem támogatott hardveres szöveg.
Vágólapra másolva!

Bevezetheti a hónapok óta tesztelt kompatibilitási vízjelezést a Microsoft, a funkció már a Windows 11 jelenlegi stabil változatába is megérkezhet az áprilisi hibajavító kedden. A lépés keretében a Microsoft egy figyelmeztető szöveget tesz majd az asztali háttérkép jobb alsó sarkába, amennyiben a használt számítógép nem felel meg a Windows 11 minimum követelményeinek. Ilyen konfigurációkra elméletileg fel sem kerülhetne az operációs rendszer, de kisebb-nagyobb trükközéssel rengeteg felhasználó mégis felvarázsolta azt a nem támogatott PC-jére.

A vízjelnek funkcionális jelentősége alapvetően nincs, a tájékoztatás ellenére az operációs rendszer továbbra is tökéletesen üzemelhet az érintett számítógépeken, inkább esztétikai okból zavarhatja a Windows 10-ről csak azért is Windows 11-re frissített felhasználókat.

Efféle vízjeleket már régóta használ a Microsoft, például a Windows nyilvános előzeteseinek verzióinformációit, vagy épp a rendszer aktiválatlan állapotát szokta jelezni a megoldással.

A vízjel manuálisan kikapcsolható a regisztrációs adatbázis szerkesztésével, a Beállításszerkesztő alkalmazás megnyitását követően a HKEY_CURRENT_USER → Control Panel részben csak át kell állítani nullára az „UnsupportedHardwareNotificationCache" értéket, mire a számítógép újraindítását követően eltűnik a szöveg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!