A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Téves riasztásokat kapnak az iPhone-tulajok

apple airtag nyomkövető
Apple AirTag
Vágólapra másolva!
Az éjszaka kellős közepén nem létező AirTagek miatt csipognak a telefonok.
Vágólapra másolva!

Az AirTag egy évvel ezelőtti piacra dobását követően az Apple gyorsan tűz alá került a termékkel való visszaélések miatt, pár hónap alatt nemzeti sporttá vált az Egyesült Államokban mások követése az eszközzel. Az Apple illetékesei gondoltak a problémára, az iPhone-oknak egy idő után riasztást kellene megjeleníteniük a velük együtt mozgó, ismeretlen gazdájú kütyükről, ám ez nem mindig valósul meg.

Újabban fals pozitív AirTag-riasztások bosszantják az iPhone-tulajokat Forrás: Apple

A The Wall Street Journal beszámolója szerint az elmúlt hetekben új probléma ütötte fel a fejét, az iPhone-ok tipikusan az éjszaka kellős közepén nem létező AirTagekről küldenek értesítést, egyes mobilozókat őrült keresgélésre sarkallva. Szerencsére a hiba könnyen kiszűrhető, a megszokott térképes útvonaljelölés helyett a felhasználó aktuális helyzetétől a végtelenbe nyúló vonalak láthatóak.

A merő rémisztgetés mellett a téves riasztások azért problémásak, mert érzéketlenné tehetik a felhasználókat a valódiakkal szemben.

Az Apple szerint a jelenséget egyes nyilvános wifi-hálózatok okozhatják, megzavarodhat a telefonok helymeghatározó szolgáltatása a rájuk való automatikus kapcsolódás után. Nem világos, hogy az Apple mikor kívánja javítani a problémát, de a koordináták és az időbélyegek alapján valószínű, hogy lenne mód az ilyen típusú fals pozitív riasztások automatikus kiszanálására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!