Soron kívüli frissítést kapott a Windows 10

home office számítógépezés irodai otthoni munka windows 10
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Újabb processzorok esetén feltétlenül nem működött a Microsoft Áruház.
Vágólapra másolva!

Továbbra is képes meglepetéseket okozni a Windows 10, hiába fejleszti már évek óta takaréklángon a Microsoft. A vállalat most kiadott egy soron kívüli frissítést a legújabb 21H2, avagy Windows 10 November 2021 Update főverziójához, miután a KB5011831 vagy újabb előzetes javítás telepítését követően meghiúsulhatott a programok telepítése és frissítése a Microsoft Áruházban, továbbá az onnan már installáltak elindítása.

A kép csak illusztráció Forrás: Elly Fairytale / Pexels

A jelenség az Intel Control-flow Enforcement Technology (CET) és ennek Shadow Stack nevű AMD-s megfelelőjét támogató processzorokon jelentkezhet, konkrétan a 11. és 12. generációs Intel Core, továbbá az AMD Ryzen 5000 / 6000 központi egységek érintettek. Az említett technológiák bizonyos típusú sebezhetőségek kihasználását próbálják hardveres szinten megnehezíteni.

A 0xC002001B hibakód által jelzett bugtól a KB5015020 javítás telepítésével szabadulhatnak meg az érintettek, ha nem ajánlaná ezt fel a Windows Update a telepítését, akkor a Microsoft Update katalógusból is letölthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről