Új hardveres változat jött a PlayStation 5-ből

sony playstation 5 ps5
Így néz ki darabjaira bontva a Sony PlayStation 5
Vágólapra másolva!
A piacra dobása óta másodjára nyúlt hozzá a konzol belsejéhez a Sony.
Vágólapra másolva!

Újból hardveres optimalizációkat kapott az immáron 50 euróval drágább PlayStation 5, a Press Start beszámolója alapján elsőként Ausztráliában került piacra a CFI-1200 típusszámú modell, a világ többi részén pedig szeptember közepétől kerülhet a boltok polcaira. A Sony nem tett bejelentést az ügyben, és várhatóan nem is fog, hiszen kinézet és funkcionalitás tekintetében nem történt változás.

Így néz ki darabjaira bontva a Sony PlayStation 5 eredeti kiadása Forrás: Sony

A konzol 2020-as eredeti változata a CFI-1000 típusszámot viselte, azt követte a 2021-es CFI-1100 revízió, most pedig ezt váltja a CFI-1200 széria. A PlayStation 5 első hardveres frissítése során annyi történt, hogy a mérnökök látványosan kisebbre és egyszerűbbre cserélték a konzol belsejében lapuló hűtőbordát, ám az első beszámolókkal ellentétben ez szerencsére nem befolyásolta a tényleges hűtési teljesítményt, ráadásul leadott miatta 300 grammot a konzol.

Egyelőre nem tudni, hogy a vadiúj CFI-1200 típusban milyen változtatásokat eszközöltek a mérnökök, azonban a kézikönyve szerint az elődjéhez képest 200 grammal könnyebb, így a 3,9 kilós súlyával összességében fél kilóval nyom kevesebbet a PlayStation 5 eredetileg piacra került verziójánál.

Jó eséllyel nem kell sokat várni rá, hogy valaki az új PS5 szétszedésével leleplezze a további fogyás titkát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!