A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Letartóztatták a férfit, aki Apple AirTagekkel követett egy nőt

apple airtag nyomkövető
Apple AirTag
Vágólapra másolva!
Az Apple AirTag nevű kis kütyüje alapvetően nagyon hasznos, hiszen lehetővé teszi, hogy nyomon tudjuk vele követni  különböző tárgyainkat: mondjuk egy pénztárcába téve többé nem kell aggódnunk, hogy nem találjuk meg.
Vágólapra másolva!

Mint azonban kiderült, lehet az eszközt rossz célokra is használni. Carl Steven Shawver, az amerikai Iowa államban élő 63 éves férfi ugyanis úgy gondolta, hogy az AirTag segítségével próbál meg akarata ellenére nyomon követni egy nőt.

Forrás: Apple

Shawver elszánt volt, mert három különböző alkalommal is lebukott. Először december 5-én, a nő autójának pótkerekéhez rögzítve találtak meg egy AirTaget, majd december 7-én egy műanyag szendvicses zacskóban, szintén az autó pótkerekénél. Az utolsó eset pár nappal később történt, amikor a nő szervízbe vitte az autóját, amit felemeltek, és kocsi aljára rögzítve, becsomagolva találtak rá az AirTagre.

Mindhárom esetre azért derült fény, mert az Apple beépített egy rendszert az iPhone-okba, amik figyelmeztetik a felhasználót, hogy valószínűleg akaratuk ellenére követik őket AirTaggel.

Shawver azt állította, hogy a nő a felesége, és azért találta fontosnak a követését, mert azt gyanította, hogy megcsalja őt. A nő azonban a rendőrségnek azt mondta, hogy soha nem voltak házasok Shawverrel, sőt, még csak kapcsolatban sem voltak korábban.

Az ügyet december 19-én kezdi tárgyalni a bíróság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!