Megérkezett a Dyson légtisztítós fejhallgatója

dyson zone légtisztító fejhallgató
Az orron és a szájon át beszívott levegőt is tisztítja a Dyson Zone
Vágólapra másolva!
Vannak olyan, elsőre őrültnek tűnő termékek, amikről a bejelentésük pillanatában nem nagyon akarjuk elhinni, hogy valóban piacra fognak kerülni. Nos, a Dyson Zone is ilyen volt, de végül tényleg elkészült, és most már meg lehet vásárolni.
Vágólapra másolva!

A Dyson állítólag hosszú évek óta dolgozik a Zone nevű, légtisztítóval egybeépített fejhallgatóján, szóval elméletileg nem a koronavírus-járvány adta az ihletet. De, hogy egészen pontosak legyünk: a fejhallgató és a légtisztító nincs egybekötve, hanem az utóbbit mágnesesen csatlakoztathatjuk az előbbire, ha szükség van rá.

Forrás: Dyson

A szájat és orrot eltakaró légtisztító egyébként úgy juttat be tiszta levegőt, hogy közben nem ér hozzá az archoz. A Dyson szerint a Zone kiszűri a 0,1 mikronos szennyeződések 99%-át. Ezért ugyan némi áldozatot kell hozni, mert ha aktív zajszűrés mellett bekapcsoljuk a légtisztítást is, akkor az eszköz akkuja csak 4 órán keresztül bírja a strapát.

Segíthet viszont, hogy telerakták automatikus érzékelőkkel, így ha éppen nincs szükség mondjuk a légtisztításra, akkor az kikapcsolja magát.

Mert egyébként ha a Zone zenés képességeit nézzük, az meglehetősen impresszív. Aktív zajszűrés meleltt is 50 órát bír az akksija, mágért a zajszűrését pedig 8 mikrofon felelős, amik másodpercenként 384 ezer alkalommal vesznek mintát a környezetből.

A gyártó ígérete szerint a Zone 6 hertz és 21 hertz közötti, rendkívül széles frekvenciatartományt fed le, és a nagyon tiszta közép- és magas hangok mellett komoly basszusra is lehet számítani. Mindez azonban nem jön olcsón: körülbelül 350 ezer forintos árra kell számítani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről