A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Vészfrissítés jött a nyugdíjas GeForce termékekhez

nvidia geforce gtx 780 ti
NVIDIA GeForce GTX 780 Ti
Vágólapra másolva!
Közben mélyen hallgat a GeForce RTX 3090 Ti piacra dobásáról az NVIDIA.
Vágólapra másolva!

Augusztus végére az NVIDIA befejezte a Kepler architektúrás grafikus processzorokat használó videókártyáinak általános támogatását, a javarészt GeForce GTX 600/700 szériás termékek azóta nem kapnak már funkciófrissítéseket és játékbeli optimalizációkat hozó meghajtószoftvert.

NVIDIA GeForce GTX 780 Ti Forrás: NVIDIA

Ettől függetlenül az NVIDIA ígéretet tett rá, hogy 2024 szeptemberéig hajlandó szükség esetén biztonsági frissítéseket elérhetővé tenni a végleg nyugdíjazott grafikus vezérlőköz. Most állta is a szavát, Windows 7 / 8 / 8.1 rendszerekhez a 473.04-es, míg Windows 10-hez a 472.98-as verziójú drivert adta ki hozzájuk. A kepleres kártyákhoz már nem érhető el a Windows 11-gyel hivatalosan kompatibilis meghajtószoftver.

Kapcsolódó érdekesség az NVIDIA háza tájáról, hogy a saját maga által megszabott határidőt túllépve továbbra sem nyújtott semmiféle további tájékoztatást a CES-en bejelentett GeForce RTX 3090 Ti videókártyájáról. Ennek megfelelően nem tudni, hogy mikor kerülhet piacra a posztergyerek csúcsmodell, bár ennek kevés gyakorlati jelentősége van, részben mivel idén már jön is majd a következő generációs grafikus architektúráját használó GeForce RTX 4000 termékcsaládja.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!