Amerikában továbbra is majdnem mindenkinek iPhone kell

apple iphone 13 pro apple store
Egy New York-i vevő az iPhone 13 Próval a kezében
Vágólapra másolva!
A Counterpoint Research szerint csak 2 százalékos emelkedést produkált az amerikai mobilpiac, de a szektor 57 százaléka az Apple kezében van.
Vágólapra másolva!

A Counterpoint Research az amerikai mobilpiacra vonatkozó, negyedik negyedéves elemzését is kiadta, tavalyra vonatkozóan. Ez alapján az amerikai piac csak 2 százalékos növekedést produkált, amit az elemzők az ellátási nehézségekre, korlátozásokra és késett bejelentésekre fognak.

Egy New York-i vevő az iPhone 13 Próval a kezében Forrás: Apple

Az USA mobilpiacának 57 százaléka azonban az Apple kezében van, az iPhone 13 széria népszerűsége miatt egy negyedév alatt 17 százalékos növekedést produkált a cég. A Samsung 11 százalékos éves növekedés mellett 24 százalékon áll (a Galaxy A szériának köszönhetően), innentől lefelé azonban már csak a Motorola érdemel említést, 9 százalékkal.

A statisztikára 2-2 százalékkal fért fel az Alcatel és a OnePlus, 1 százalékkal pedig a Google (a OnePlus 524, a Google 56 százalékos éves növekedést produkált). Az elemzők szerint 2022-ben romolhat a helyzet, ennek okaként inflációt, krízishelyzetet és ellátási gondokat jelölnek meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!