A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ajánlott ár alatt volt videókártya a németeknél

amd radeon rx 6500 xt videokártya
AMD Radeon RX 6500 XT
Vágólapra másolva!
Évek óta először, nyilvánvalóan nem aratott nagy sikert a Radeon RX 6500 XT.
Vágólapra másolva!

Meghökkentő fejleményre hívta fel a figyelmet a Tom's Hardware, emberemlékezet óta először ajánlott fogyasztói ár alatt lehetett videókártyát vásárolni a németeknél. Konkrétan az AMD legutóbb piacra dobott Radeon RX 6500 XT-je törte meg a jeget, a termék ajánlott fogyasztói ára alapvetően 229 euró (85 ezer forint), ehhez képest a Mindfactory webáruház a Powercolor által készített ITX modellt 169 euróért (63 ezer forintért), a Fighter variánst pedig 179 euróért (67 ezer forintért) adta.

AMD Radeon RX 6500 XT Forrás: AMD

Ezek persze már kellőképp kedvező árnak bizonyultak, a helyzet kitudódását követő vásárlási láz hatására az olcsóbbik kártyáért most már 249 eurót kér a webáruház, a drágábbikból pedig elfogyott a készlet. Kontextusként hazánkban a legolcsóbban 100 ezer forintért, olyan 268 euróért vásárolható Radeon RX 6500 XT.

Nem meglepő, hogy sok év után először pont az AMD legújabb asztali gépes videókártyája volt ajánlott ár alatt kapható: alapvetően is meglehetősen szerény képességű, PCI Express 3.0 foglalatos alaplapban még szerényebb, ráadásul papírforma szerinti árért sem meggyőző ajánlat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!