Nagy pofont kapott a gamerektől a Sony

gran turismo 7 videojáték
Gran Turismo 7
Vágólapra másolva!
Negatív rekordot döntött a Gran Turismo 7, megsemmisítőek a vevői értékelései
Vágólapra másolva!

Március elején nagy csendben megjelent a Sony házon belül fejlesztett autóversenyzős szériájának legújabb része, az exkluzívan PlayStation 4 és PlayStation 5 konzolokra elérhető Gran Turismo 7 új generációs kiadása 87/100 átlagolt pontszámot kapott a médiában dolgozó kritikusoktól.

Gran Turismo 7 Forrás: Polyphony Digital / Sony

Ez nagyon szép teljesítménynek tűnik, azonban a felbosszantott játékosok az első pillanattól kezdve megsemmisítő pontszámokat osztogattak az új Gran Turismóra, hírünk írásakor 5500 értékelés alapján 2/10-en állt a MetaCriticen. Negatív rekordról beszélünk, a Sony által házon belül fejlesztett játék ilyen alacsony pontszámot még soha nem kapott.

A gamerek elsőként azon háborodtak fel, hogy a média általi tesztelését és a megjelenését követően mikrotranzakciók kerültek a játékba, egyes autók idő előtti feloldásáért akár 40 dollárt (~14 ezer forintot) is elkér a Sony, ráadásul a pénzköltésre való sarkallás érdekében nehezebbé tette a járművek szimpla játékkal való feloldását.

A népharag másik okát az internetkapcsolathoz kötött futtatás jelenti, a Gran Turismo 7 egyjátékos módban sem játszható offline, a múlt héten pedig egy szerverleállás miatt egy napon keresztül el lehetett felejteni a termékkel való szórakozást.

A Sony esetében szokatlan a publikum tűrőképességének ilyen mértékű figyelmen kívül hagyása, a „core gamer" közönség torkán továbbra sem nyomhatóak le az efféle üzleti praktikák.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!