Bolygóközi sci-fi kaland a Bethesda új szerepjátéka

bethesda starfield
New Atlantis városa lesz az egyik népesebb bejárható terület a Starfieldben
Vágólapra másolva!
Manuális űrrepülést, ezer szabadon felfedezhető bolygót kínál a Starfield.
Vágólapra másolva!

A Microsoft tulajdonában lévő Bethesda vasárnap este végre komolyabb bepillantást engedett az évek óta készülő Starfieldbe, a negyedórás demonstráció alapján pedig végre körvonalazódni kezdett, hogy egyáltalán mire lehet számítani az eddigi legambiciózusabb játékától. A Starfield alapvetően a modern The Elder Scrolls és Fallout játékok által kitaposott ösvényen jár, azonban a karakterük létrehozását követően a játékosok az űrben és bolygókon kalandozhatnak.

Ennek megfelelően a Starfield a Bethesdától megszokott jellegű akció-szerepjáték, a kalandor játékosok a világűr titkainak felfedezését célul kitűzött Constellation szervezethez csatlakoznak, a fő történetszál célját látszólag valamiféle információkat átadó, idegen műszaki ereklyék levadászása jelenti.

A játék száz csillagrendszerben ezer bolygót tartalmaz, amelyeken bárhol landolhatnak a játékosok, majd belső vagy harmadik személyű kameranézetben felfedezhetik a titkaikat, erőforrásokat gyűjthetnek rajtuk, erőforrásokat felhalmozó bázisokat alapíthatnak bérelt személyzettel. A csillagközi utazáshoz használt űrhajó kinézet és funkcionalitás tekintetében erősen testre szabható, teljesen manuálisan irányítható, látványos űrcsaták is kilátásban vannak.

Nagy vonalakban a Starfield első érdemi demonstrációját jól fogadták a gamerek, azonban az ezer felfedezhető bolygóval kapcsolatban a többség szkeptikusnak látszik, az aggodalom szerint érdemi tartalom hiányában nem lesz értelme ezek felfedezésével bajlódni.

A Starfield valamikor 2023-ban jelenik meg Xbox Series és PC platformokra, plusz az Xbox Game Pass Ultimate segítségével felhős futtatással is elérhető lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről