Ritkulhatnak a hamis értékelések a Play Áruházban

mobilozás okostelefon smartphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Mostantól egy napig visszatartja a vélemények megjelenését a Google.
Vágólapra másolva!

A kezdetek óta nagy problémát jelentenek a hamis értékelések az Android programboltjában, a termékeik jó színben való feltüntetése és a keresési találatokban való előrébb tolása érdekében egyes fejlesztők tömegesen vásárolják a pozitív kommenteket és az ötcsillagos értékeléseket. Ennél jóval ritkább, de nem hallatlan, hogy negatív értékelésekkel próbálják lebombázni a riválisok termékeit.

Szakállas csalás, hogy a fejlesztők fizetett értékelésekkel próbálják megtéveszteni a mobilozókat Forrás: mikoto.raw / Pexels

A Google csendben újabb változtatást vezetett be a probléma kezelése érdekében, innentől kezdve körülbelül 24 órával elhalasztja a leadott csillagos és szöveges értékelések nyilvános megjelenítését a Play Áruházban, így az automatizált rendszerei időt nyernek a gyanús tevékenységek detektálására, legyen szó pozitív vagy negatív bombázásról.

A mesterséges késleltetés ellenére a fejlesztők rögtön látják a termékeikre érkezett értékeléseket, és még azelőtt képesek reagálni azokra, hogy elérhetővé válnának a nyilvánosság előtt. Ennek megfelelően rögtön értesülnek például arról, ha bajt okozott a felhasználók egy részénél az appjuk legújabb frissítése, nem kell plusz egy napot várniuk a rossz hírekre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!