A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00VízilabdaMagyarország-Szerbia

Kikapcsolva is megkereshetőek lehetnek az androidos mobilok

tcl stylus 5g okostelefon mobilozás
TCL Stylus 5G
Vágólapra másolva!
Az Apple már lassan két éve kínál ilyen funkciót az iPhone-ok előkerítéséhez.
Vágólapra másolva!

Nem csak a saját AirTag-riválisát mutathatja be májusban a Google, egy megbízható szivárogtató állítása szerint a jövőben az androidos mobilok akár kikapcsolt állapotban is megkereshetőek lesznek a vállalat Készülékkereső (Find My Device) szolgáltatásával.

Folyamatosan sugározhatják majd az azonosítókódjaikat az androidos mobilok Forrás: TCL

A funkció az idén ősz környékén érkező Android 14-től válhat elérhetővé, a telefonoknak elvileg operációs rendszer szintjén kell támogatniuk, így elképzelhető, hogy utólag kevés készülékre válik elérhetővé. A működése egyszerű, a kikapcsolás ellenére aktívak maradnak a mobilok Bluetooth hálózati vezérlői, egyedi azonosítókódot fognak sugározni.

Emiatt ha eltűnik egy telefon, a tulajdonosa pedig elveszettnek jelöli a Készülékkeresőben, akkor a hatóságarába került más androidos mobilok képesek lesznek jelenteni a földrajzi helyzetét.

A kikapcsolt mobilok megkeresésének ötlete nem saját kútfőből származik, az Apple még a 2021 végén kiadott iOS 15-ben mutatta be a funkciót. Az egyetlen hátránya, hogy a jelsugárzás akkumerülést okoz, a kikapcsolt készülékek esetében a mobilozók jó eséllyel nem számítanak ilyenre, ami adott esetben kellemetlen meglepetést okozhat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!