Meztelen fotókkal zsaroltak a nigériai csalók

Depressed,Man,Sitting,On,The,Sofa,And,Holding,His,Forehead shadow,sadness,minority,vulnerable,problem,sad man,depressed,ser
Depressed man sitting on the sofa and holding his forehead
Vágólapra másolva!
Száznál is több áldozatot szedtek, egy tizenéves fiú öngyilkos lett miattuk.
Vágólapra másolva!

Szokatlan módon kaptak hosszú távú amerikai vízumot a nigériai csalók, a 22 éves Samuel Ogoshi és a 20 éves Samson Ogoshi az Egyesült Államok igazságszolgáltatásának vendégszeretetét élvezhetik a belátható jövőben, míg a bandájuk harmadik tagját képező, 19 éves Ezekiel Ejehem Robert várhatóan hamarosan csatlakozik hozzájuk.

Akár 1000 dollárt is követeltek a tizenéves fiúktól a csalók Forrás: Shutterstock

A bűnözők tizenéves fiúkra vadásztak az interneten, magukat fiatal lányoknak kiadva meztelen fotókat próbáltak szerezni tőlük, hogy aztán megzsarolják az áldozatokat azok nyilvánosságra hozásával, a családtagjaiknak és ismerőseiknek való továbbításával. A bűnözők népszerű közösségi oldalakon vadásztak az áldozataikra, száznál is többen akadtak a hálójukba, fejenként akár 1000 dollárt is követeltek a meztelen fotók törléséért.

A bűnbanda tevékenysége egy halálos áldozatot is követelt, a 17 éves Jordan DeMay lőfegyverrel öngyilkosságot követett el, ő Samuel Ogoshi egyik áldozata volt.

Az elkövetőket fiatalkorúak szexuális kizsákmányolásával, gyermekpornográfia terjesztésével, internetes zaklatással vádolja az ügyész, ezek jelen esetben egyenként 20-30 év börtönbüntetéssel járhatnak. Emellett Samuel Ogoshi ellen az áldozat halálával járó eset miatt egy minimum 30 év börtönnel járó, de akár életfogytiglani büntetéssel sújtható vádpont is van.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!