Bezár az Xbox 360 digitális játékboltja

xbox 360 gamepad kontroller controller
A többség már nyugdíjazta az Xbox 360-at, októbertől pedig már a Microsoft sem bajlódik azzal, hogy játékokat biztosítson hozzá a Games with Gold programon keresztül
Vágólapra másolva!
Van még idő az érdekesnek vélt játékok és kiegészítők megvásárlására.
Vágólapra másolva!

Két évvel ezelőtt óriási felzúdulást váltott ki a PlayStation 3, a PlayStation Vita, továbbá a PlayStation Portable digitális boltjainak bezárásának ötletével a Sony. A reakciókra válaszul a vállalat pár héten belül nagyrészt meggondolta magát, így a PS3 és a PS Vita tulajdonosai a mai napig képesek tartalmakat vásárolni a konzoljaikhoz.

Egy éven belül búcsúzik az Xbox 360 digitális boltja, hacsak a népharag miatt meg nem gondolja magát a Microsoft Forrás: Creative Vix / Pexels

Most a Microsoft is megpróbálkozik a boltbezárásos költségcsökkentéssel, tájékoztatása szerint 2024. július 29-én le kívánja állítani az Xbox 360 digitális áruházát. Az addig digitálisan megvett tartalmak továbbra is elérhetőek maradnak a játékosok számára, bármikor újból letölthetik azokat, csak új tartalmak vásárlására nem lesz már többé mód.

A változtatással párhuzamosan az Xbox 360 konzolokon lévő Microsoft Movies & TV app is leáll, így a régi konzolokon nem lesznek többé megtekinthetőek a digitálisan megvett filmek és sorozatok.

A digitális áruház lekapcsolása nem lesz hatással a bolti dobozos játékok működésére, azok továbbra is játszhatóak maradnak az Xbox 360-on, bár kiegészítőket nem lehet majd hozzájuk venni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről