Kiábrándító a PS5 drága kontrollerének üzemideje

sony playstation 5 ps5 dualsense edge
Így néz ki belülről a DualSense Edge, előtte viszonyításként a normál DualSense nagyobb akkumulátora
Vágólapra másolva!
Jobban teszik a sokat játszók, ha nem felejtik el töltőre tenni a DualSense Edge-et.
Vágólapra másolva!

A napokban megkezdődött a Sony PlayStation 5 profi kontrollerének forgalmazása, a konzollal együtt érkező normál DualSense körülbelül 29 ezer forintos árával szemben a DualSense Edge modellért már 100 ezer forintot kérnek a forgalmazók. Ezért jó néhány extrát kapnak a gamerek, azonban fény derült a drága termék egy jelentős negatívumára is: sokkal rosszabb az akkus üzemideje.

Így néz ki belülről a DualSense Edge, előtte viszonyításként a normál DualSense nagyobb akkumulátora Forrás: Budd's Controllers / Twitter

A Techradar munkatársának személyes élményei alapján a normál DualSense egy töltéssel nagy átlagban olyan 8-10 órányi játékidőt kínál, azonban a DualSense Edge már olyan 6-7 óra után feladhatja a harcot. Ez óriási visszalépés, főleg mivel az Edge elsődleges célközönségét az átlagnál többet játszó, keménymagosnak titulálható gamerek jelentik.

Mostanra a rosszabb akkus üzemidő okára is fény derült, egy kontrollerek javításával foglalkozó ausztrál szervizes a szétszerelésekor váratlanul kicsi akkut talált a DualSense Edge-ben, a normál gamepad 1560 milliamperese helyett csak 1050 mAh-es telep jutott bele. A helyzet okát látszólag az jelenti, hogy a Sony mérnökei az extra hardverek miatt nem tudtak ennél nagyobb fizikai méretű és kapacitású akkut betenni a kontroller házába, muszáj volt kompromisszumot kötniük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről