Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Halál esetén elvesznek a megvett játékok

gamer pc gaming videojáték
Fotó: Sean Do / Unsplash
Vágólapra másolva!
Nem teszi lehetővé a játékkollekció másra hagyását a Steam.
Vágólapra másolva!

A napokban alaposan ráijesztett egyes számítógépes játékosokra az Electronic Arts, váratlanul eltűnt az összes megvett játék a felhasználói fiókjaikból a korábban Origin néven futott EA Appjában. A malőr egy műszaki hibára volt visszavezethető, a cég javította a bugot, ám a helyzet miatt újból beszédtéma lett a digitális játékok birtoklásának kérdése a gamerek körében.

Most újabb rossz hír érkezett az ügyben, vásárlói érdeklődésre a Steam ügyfélszolgálata tisztázta, hogy a haláluk esetén a gamerek felhasználói fiókjai lényegében elvesznek. A piacvezető digitális számítógépes játékbolt szerződési feltételei szerint az ügyfelek semmilyen módon sem ruházhatják át másra a felhasználói fiókjukat, ebbe pedig beleértendő az is, hogy nem lehet hagyatéki eljárás során megörökölni a Steam-fiókot.

Emiatt a fiókok tulajdonosainak halála esetén az örökösök legfeljebb informális úton, a Steam szerződési feltételeit megsértve tehetik rá a kezeiket a felhasználói fiókra, már amennyiben technikailag képesek bejelentkezni abba. Hivatalosan a meghaltak fiókjai egy jogi senki földére kerülnek, a Steam nem fogja törölni azokat, de elméletben senki sincs, akinek jogalapja volna bejelentkezni azokba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről