Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Rémálmaik lehetnek a gyerekeknek ezektől a torz cicáktól

macska cica házi kedvenc háziállat cat
Fotó: Mikhail Vasilyev / Unsplash
Vágólapra másolva!
Annyit sem érhet a filléres színezőkönyv, mint amennyit elkértek érte. A valószínűleg képgeneráló szolgáltatással előállított könyvtől rémálmaik lehetnek a gyerekeknek.
Vágólapra másolva!

Pár hónapja Magyarországra is begyűrűzött a Temu-jelenség, a kínai webhely a világ egyik legnagyobb online kacatkereskedése, amelyről fityingekért lehet hozzájutni a legkülönfélébb jellegű portékákhoz. Az olcsóság és a minőség persze ritkán járnak kéz a kézben, de ennek ellenére is képesek meglepetéseket okozni a webhelyről rendelt holmik.

Rémálmaik lesznek a gyerekeknek ezektől a cicáktól.
Rémálmaik lesznek a gyerekeknek ezektől a cicáktól.

 

A legújabb érdekes példát egy amerikai nő hozta fel a TikTokon, olyan 500 forintnak megfelelő másfél dollárért rendelt egy 25 oldalas, macskás színezőkönyvet magának. Még szerencse, hogy nem gyereknek vette, hacsak nem kíván új Stephen Kinget nevelni egy mit sem sejtő lurkóból.

A könyvet megvizsgálva rájött, hogy a benne látható legtöbb cica horrorisztikus deformációktól szenved.

A színezőkönyv mostanra eltűnt a Temuról, Annie pedig bevallotta, hogy a vásárláskor meg sem nézte a termékhez mellékelt illusztrációs képeket, noha már azokon is látszott a gond. Gyanúja szerint a benne lévő képeket egy fejletlen képgeneráló szolgáltatással állíthatták elő, feltehetően addig készíttettek „macska a nappaliban” utasítással képeket, amíg meg nem töltötték a könyvet.

@annieleighsweettea What did temu do to these poor cats #temu #ai ♬ original sound - 🌸Annie🌸

Annie esete biztosan nem egyedi, a fityinges termékek végeláthatatlan tengerében úszva bárki kerülhet olyan tudatállapotba, hogy már meg sem nézi, mit tesz bele a kosarába.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről