Hollandia
ÉLŐ
Törökország

Újabb világelső eredményt ért el az Apple

apple iphone mobilozás okostelefon
Fotó: David Grandmougin / Unsplash
Vágólapra másolva!
Megvádolták a digitális piacokról szóló jogszabály megsértésével.
Vágólapra másolva!

Próbál az élvonalban járni az Apple, most például kétes dicsőségre ez a vállalat lett az első, amelyet az Európai Bizottság formálisan megvádolt a tavasszal életbe lépett, digitális piacokról szóló jogszabály (DMA) megsértésével.

A bizottság véleménye szerint az Apple nem engedi kellőképp az App Store fejlesztői számára, hogy a termékeiken belül alternatív fizetési és letöltési módszerek felé tereljék a fogyasztókat, noha ezek a fejlesztők és a fogyasztók számára is kedvezőbbek lehetnek.

Emellett további vizsgálat tárgyát képezi még, hogy a fejlesztők milyen feltételek mellett adhatják ki a termékeiket az App Store-ral rivális programboltokban, továbbá tehetik azokat telepíthetővé weboldalakon keresztül. Ennek hangsúlyos része a fejlesztőkre kiszabott Core Technology Fee nevű, 50 eurocentes sarc is, amelyet az App Store-on kívülről telepített appok után kell megfizetni, felhasználónkénti telepítések után évente egy alkalommal.

A DMA megsértésében bűnösnek talált vállalatok első körben a globális éves bevételük 10 százalékára, újabb jogsértésenként pedig annak 20%-ára büntethetőek.

Kapcsolódó érdekességként az Apple váratlanul közölte, hogy az EU tagállamaiban egyelőre nem lesznek elérhetőek a mesterséges intelligenciás funkciók az eszközein.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről