Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Az Apple nagyot bukott, senkit nem érdekelnek az új mobilos játékai

assassins creed mirage iphone mobiljáték
Érintős vezérléssel is játszható iPhone és iPad eszközökön az Assassin's Creed Mirage
Fotó: Ubisoft
Vágólapra másolva!
Kevesen kíváncsiak rájuk, még kevesebben hajlandóak fizetni értük. Az Apple iPhone-tulajok nem így akarnak játszani.
Vágólapra másolva!

Óriási dobás az iPhone 15 Prókban debütált Apple A17 Pro rendszerlapka, ráadásul az alacsony szintű Metal programozási felületnek hála a 3D-s játékokat fejlesztők képesek lehetnek ténylegesen kihozni belőle a legtöbbet.

A mobilos chiphez képest rendkívüli képességek demonstrálása érdekében az Apple próbálja rávenni a nagy költségvetésű játékok fejlesztőit, hogy konzolok és PC mellett a lapkájával szerelt iPhone és iPad termékekre is adják ki a játékaikat. Ennek keretében például a Resident Evil Village, a Death Stranding, és az Assassin’s Creed Mirage is játszhatóvá váltak a megfelelő eszközein.

Az Appfigures által szerzett adatok alapján a műszaki gondok elhárulása után újabb komoly probléma lehet az efféle címek Apple mobileszközeire való kiadásával: nincs rájuk üzletileg komolyan vehető igény a fogyasztók részéről.

A szolgáltatás szerint az Assassin’s Creed Mirage a június eleji megjelenése óta 123 ezer letöltéssel büszkélkedhet az iPhone és iPad eszközökön. Ez nem tűnik lenyűgözőnek, de az igazi feketeleves, hogy csak 3000 felhasználó fizette ki az 50 dollárt a teljes játék feloldásáért.

Mindeközben az Assassin’s Creed Rebellion mobiljáték kétmillió letöltést ért el, a bevétele pedig hatszorosan haladta meg a Mirage-ét.

Ráadásul ez nem egyedi eset, a tavaly decemberben elérhetővé vált Resident Evil 4 csak 357 ezer letöltést hozott össze és 7000-en fizették ki a teljes játék feloldásáért elkért 30 dollárt. A tavaly október végén megjelent Resident Evil Village esetében 5750 fő adta ki 16 dollárt, ami kínosan halvány teljesítmény.

A nagy költségvetésű játékok sikertelensége nem meglepő, a csúcs iPhone-nal és iPaddel rendelkező komoly játékosok valószínűleg tartanak otthon gamer PC-t vagy játékkonzolt. Ezeken szebbek és jobbak az efféle játékok, így nem világos, hogy miért inkább a mobiljukon vagy a táblagépükön játszanának velük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről