Indul Magyarországon az Android eszközkeresője

Vágólapra másolva!
Jönnek az AirTag-szerű követők, segíthetünk megkeresni mások holmijait. Az Apple ügyfelei után az Android felhasználók is követhetik ezután egymást.
Vágólapra másolva!

Az április közepi észak-amerikai rajtot követően gyors tempóban terjeszkedik a Google Android gyári eszközkereső szolgáltatásának következő generációs változata. A segítségével egy globális eszközkereső hálózatot alkotnak majd az androidos mobilok, a felhasználók passzívan segíthetnek megkeresni egymás elveszített telefonjait, fülhallgatóit, Bluetooth követőkütyüit.

chipolo bluetooth tracker google find my device Android nyomkövető készülékkereső
A Chipolo lesz az egyik első Android gyártó, amely az új Google Find My Device szolgáltatással kompatibilis Bluetooth készülékkereső kütyüt dob piacra.
Fotó: Chipolo

A Google most megkezdte a magyar felhasználók e-mailben való kiértesítését a hivatalos fordításban Készülékkereső-hálózat névre keresztelt szolgáltatás nagyon rövid időn belül esedékes indulásáról.

Az Androidos Készülékkereső-hálózat hamarosan érkezik
A Készülékkeresővel jelenleg akkor tudja meghatározni eszközei helyét, ha csatlakoznak az internethez. Az új Készülékkereső-hálózattal akár offline állapotú eszközeit is megkeresheti majd. Emellett a Gyors párosítást használó kompatibilis tartozékokat is meg tudja majd keresni, amikor nem csatlakoznak az eszközéhez. Ilyen tartozékok például a kompatibilis fülhallgatók és fejhallgatók, valamint a pénztárcákra, kulcsokra vagy kerékpárokra rögzíthető követőeszközök is.

Az offline állapotban lévő eszközei megkereséséhez a Készülékkereső az Android-közösséget alkotó több mint egymilliárd eszköz hálózatát használja, és eltárolja az eszközei legutóbbi helyadatait.

Hogyan működik?
A hálózaton lévő eszközök Bluetooth használatával keresnek közeli tárgyakat. Ha más eszközök észlelik az Ön tárgyait, biztonságosan elküldik a tárgyak észlelésének helyét a Készülékkereső szolgáltatásnak. Az Ön Android-eszközei ugyanezt fogják tenni, hogy segítsenek másoknak az offline eszközeik helyének meghatározásában, ha észlelik őket a közelben.

Eszközei helyadatait titkosítja a rendszer az Android-eszközeihez tartozó PIN-kód, minta vagy jelszó használatával. Csak az Ön és azon személyek számára láthatók, akikkel megosztja eszközeit a Készülékkeresőben. A Google nem látja és nem használja más célokra a helyadatokat.

A funkció bekapcsolása után három napon belül értesítést fog kapni az Android-eszközein. Addig a webes Készülékkeresőn keresztül iratkozhat le a hálózatról. Döntése a(z) [x]@gmail.com fiókhoz társított összes Android-eszközre vonatkozni fog. A funkció bekapcsolása után bármikor kezelheti a szolgáltatásban való részvételt az egyes eszközein a Készülékkereső beállításai között” – olvasható az e-mailben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről