Kényelmi funkció tűnik el a Google keresőből

google macbook laptop notebook keresés gmail funkciók
Fotó: Firmbee / Unsplash
Vágólapra másolva!
Többet kell majd koppintgatni és kattingatni a netes kereséskor.
Vágólapra másolva!

Újabb funkciótól búcsúzik örökre a Google, megszűnik az internetes keresőmotorjának találati oldalán a végtelen görgetés funkció. Emiatt a netezők újból kénytelenek lesznek lapozgatni a találati oldalak között, ha nem találták meg az első oldalon a keresett információt.

A végtelen görgetéssel a közösségi oldalak működését másolta a Google, a találati oldalon való lefelé görgetéssel maguktól betöltődtek az újabb és az újabb találatok. Viszonylag új fejlesztésről van szó, mobileszközökön 2021 októberében, míg a számítógépes böngészőkben 2022 végén vált elérhetővé. Most vége a dalnak, a számítógépes böngészőkben már vissza is tért a találati eredmények oldalakra való bontogatása, mobilokon pedig a következő hónapokban búcsúzik a végtelen görgetés.

A Google szóvivője szerint a végtelen görgetés letiltása lehetővé teszi, hogy a keresőmotor több internetes keresés esetében adjon gyorsan találati eredményeket, ahelyett hogy gyakran felesleges és kéretlen további találatok megjelenítésére pazarolná a szerveroldali erőforrásokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről