Hetekig hibás volt az új iPad Air adatlapja

Vágólapra másolva!
Az Apple szerint nem éri hátrány a tévedés miatt a vásárlókat.
Vágólapra másolva!

Nagy meglepetést keltett a napokban az Apple, teljes csendben módosította az egy hónappal ezelőtt bejelentett iPad Air táblagép adatlapját, a frissített adatok szerint az Apple M2 rendszerlapka által hajtott termékben nem tíz, hanem csak kilencmagos grafikus vezérlő található.

apple ipad air tablet táblagép
Nagy meglepetésre nagyobb, 13 hüvelykes kijelzővel is elérhető az új iPad Air
Fotó: Apple

Hírünk írásakor a hivatalos magyar termékoldalon továbbra is a régi adat szerepelt, azonban a vállalat végre tiszta vizet öntött a pohárba: tévedésből hibás információt adott meg a táblagép bejelentéskor, ténylegesen csak kilencmagos GPU van benne, nem kapott utólagos butítást a termék.

Nagyon jó hír mind a fogyasztók, mind pedig az Apple számára, hogy a rosszul megadott adat ellenére a termék tényleges grafikus teljesítményét illetően mindvégig helytálló információkat kommunikált, azaz úgy teljesít a legújabb iPad Air, mint ahogy azt a kezdetektől fogva ígérte.

A kilencmagos grafikus processzor szokatlan a vállalat részéről, a korábbi chipjeiben általában nyolcmagos vagy tízmagos konfigurációt használt, azonban a vevők számára nincs jelentősége ennek a műszaki kérdésnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről