A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jön a kétrétegű OLED-kijelző a laptopokba

Vágólapra másolva!
Háromszoros fényerőt és kétszeres életciklust ígér az LG.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években érkezett pozitív hírek ellenére rendkívül lassan terjednek az OLED-kijelzők a laptopokban és a monitorokban. A helyzet elsődleges okát az áruk jelenti, továbbra is túlságosan drágák, így egyelőre csak a prémium kategóriás termékekben képesek bevetni a gyártók.

lg tandem oled
Elsőként 13 hüvelykes változatban válik elérhetővé a laptopokba szánt LG Tandem OLED kijelzőpanel
Fotó: LG

Az LG Display most innovációt jelentett be a laptopos OLED-kijelzők piacán, a Tandem OLED paneljei szendvicselve rögtön kettő darab panelből állnak. A cég szerint az új típusú panel a klasszikus OLED-hez képest 40%-kal vékonyabb, 28%-kal könnyebb, 40%-kal kevesebb energiát fogyaszt, továbbá háromszoros maximum fényerőt és kétszeres várható élettartamot kínál.

Az első konkrétan piacra kerülő Tandem OLED panel 13 hüvelykes és 2880×1800 pixeles, a DCI-P3 színtér 100 százalékát lefedi, továbbá VESA Display HDR True Black 500 minősítéssel is rendelkezik, azaz minden tekintetben prémium megoldásról van szó.

Az LG nem közölte, hogy egy fő paramétereiben azonos, klasszikus OLED-panelhez képest mekkora felára van a terméknek, de nyugodtan feltételezhető, hogy nem a Tandem OLED technológia hozza el a megfizethető OLED-laptopok korát.

A kétrétegű OLED-panel nem teljes újdonság, egyes autóipari kijelzők mellett az idei Apple iPad Pro táblagépekben is ilyen dolgozik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!