Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Azért még vannak korlátai. A húst például még nem fordítja meg a mesterségesintelligencia.
Vágólapra másolva!

A mesterséges intelligenciától főzési tanácsot kérni nem újdonság. Az olyan szolgáltatások, mint a ChatGPT, a Meta AI, a Gemini legtöbb reklámjában a felhasználók segítséget kérnek az étkezés tervezéséhez. Akár egyhetes programokat szeretnénk, akár recepteket keresünk a hűtőnkben lévő hozzávalók felhasználásával, ezekre a kérdésekre – bizonyos korlátozásokkal - mind képes választ adni a mesterséges intelligencia. A Brisk It azonban egy szinttel magasabb szintre emeli a dolgokat a Verával, egy olyan mesterséges intelligenciával, amely valóban képes főzni nekünk.

Mesterséges intelligencia grill Brisk It
Mesterséges intelligencia grill Brisk It

Verától általános recept-tanácsokat is kérhetünk. A Brisk It szerint olyan kérésekre tud válaszolni, mint „Allergiás vagyok a paprikára - készítsen nekem egy fűszeres csirkeszárnyas fogást”, vagy „Mit készíthetek maradék darált marhahúsból, korianderből, nachosból, garnélarákból és gouda sajtból?”, felhasználva a nagy receptadatbankját.

De, amiben igazán kiemelkedik, az a főzési képessége, mivel képes reagálni az olyan kérésekre, mint „Grillezz nekem egy közepesen átsütött bordaszeletet” és „Füstölj meg egy bordasültet és egy egész csirkét egyszerre 15 személyre", a grill hőmérséklet-beállításainak beállításával és a hozzávalók kérésével.

A dolog egyetlen szépséghibája, hogy ez nem minden sütővel működik. Konkrétan a Vera csak a Brisk It Origin 580 és Origin 940 intelligens grillekkel kompatibilis.

A Brisk It a receptek egyszerű követésén túl azt is hozzáteszi, hogy Vera valós időben reagálhat a főzési döntéseinkre és hibáinkra. Ez azt jelenti, hogy nyilvánvalóan képes a főzési beállításokat a különböző helyzetek kezeléséhez igazítani, hogy az ételek kiváló minőségben készüljenek el. Az mondjuk egy érdekes kérdés, hogy mit tud kezdeni a rendszer az olyan helyzetekkel, hogy mondjuk elfelejtjük megfordítani az oldalast vagy kivenni a kész ételt a grillből.

A mesterséges intelligencia hibázhat, és gyanítjuk, hogy Vera sem mentes a hallucinációtól - ez a szakkifejezés arra utal, amikor a mesterséges intelligencia téved vagy kitalál válaszokat. Emellett, bár mivel itthon a rendszer egyelőre nem elérhető, a kipróbálását sem tudtuk megejteni, de annyiban elöljáróban is biztosak vagyunk, hogy mesterséges intelligencia ide vagy oda, azért a grillezéshez még jó idei hozzátartozik az emberi erő – és a jó társaság.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről