Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Nagy ára lehet az olcsó Vision Prónak

apple vision pro headset ar vr fejsisak
Virtuális valóságos és kiterjesztett valóságos módban is használható Apple Vision Pro
Fotó: Apple
Vágólapra másolva!
Nem világos, hogy mennyire gondolja ezt komolyan az Apple.
Vágólapra másolva!

A napokban végre Európában is elérhetővé válik az Apple Vision Pro kiterjesztett- és virtuális valóságos headset, azonban a 3500 dolláros eszköz már pusztán az ára miatt is garantáltan csak kevesek játékszere, esetleg munkaeszköze lesz.

Az Apple köztudottan szeretne idővel a széles közönség számára is elérhető változatot készíteni a headsetből, a Bloomberg friss értesülései szerint az „N107” kódnéven futó kiadás legkorábban 2025 végén kerülhet piacra. Az informátorok elmondása alapján a termék költségcsökkentési okból jóval szűkebb látóteret kínál majd a viselőknek, ráadásul megfontolás alatt áll, hogy teljesen önállóan működő eszköz helyett iPhone-ra vagy Mac-re lehet szükség a használatához.

Mindezek ellenére fennáll a veszély, hogy egyáltalán nem lesz olcsó, a Bloomberg szerint az összes megkötés és butítás ellenére az 1500 dolláros árcédula sincs kizárva.

Jó kérdés, hogy ekkora összegért ki lenne hajlandó megvásárolni az olcsóbb Vision Prót, mikor a potenciálisan jobb kényelmet és funkciókat kínáló Meta Quest headsetek már jelenleg is harmadáron kaphatóak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről