Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
A Real Madrid a hivatalos oldalán jelentette be, hogy távozik a klubtól a spanyol válogatott támadó, Joselu Mato.

A 34 éves spanyol csatárt tavaly szerződtette kölcsönbe a Real Madrid az Espanyoltól, majd a spanyol bajnok ugyan érvényesítette vásárlási jogát, majd megegyezett a katari al-Garafa csapatával, így Joselu a Közel-Keleten folytatja pályafutását, ahol két évre írt alá és évi 8,5 millió eurót fog keresni.

A 12-szeres spanyol válogatott Joselu húszévesen még a Real Madrid akadémiájának növendéke volt és két szezont játszott a tartalékok között. Többek között ő is részese volt annak a csapatnak, mely kiharcolta a feljutást a spanyol másodosztályba a 2011/12-es szezonban. 2011-ben mutatkozhatott be a Real első csapatában, ám csupán két meccsen kapott lehetőséget.

A 2023/24-es szezonban Joselu 49 mérkőzésen lépett pályára és 18 gólt szerzett, s tagja volt a Bajnokok Ligáját, valamint spanyol bajnoki címet és Spanyol Szuperkupát elhódító csapatnak. A Real Madrid történetének 15. BL-győzelméből alaposan kivette a részét, ugyanis a Bayern München elleni elődöntőben csereként beállva három perc alatt két gólt szerzett, amivel fordítani tudtak a spanyolok, s bejutottak a londoni fináléba. 

Joselu
Joselu távozik a Real Madridtól
Fotó: AFP

A spanyol válogatottal jelenleg a németországi Európa-bajnokságon szereplő Joselu érzelmes búcsúlevet tett közzé a közösségi oldalán, amelyben köszönetet mondott a spanyol klubnak, többek között azért, hogy megadta neki a lehetőséget, hogy valóra válthassa az álmait.

A Real Madrid szintén a napokban jelentette be, hogy a hatszoros BL-győztes Nacho Fernández távozik a klubtól, míg a német válogatott Toni Kroos az idei Eb után fejezi be végleg a pályafutását.

A 34 éves Joselu az idei foci-Eb-n eddig egyszer, Albánia ellen lépett pályára a spanyol válogatottban, amelynek az újonc Grúzia lesz az ellenfele a nyolcaddöntőben.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről