A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Őrület, hogy mivel pótolnák az emberhiányt a háborúban

Artificial intelligence (AI) Új, mesterséges intelligencia alapú Gmail funkciók érkeznek. AGI
Az AGI, az általános mesterséges intelligencia megváltoztathatja a világot
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vágólapra másolva!
A müncheni székhelyű Quantum Systems vezérigazgatója arról győzködi az ukrán és az európai döntéshozókat, hogy az autonóm fegyverek (drónok) területére koncentrálják a hadiipari fejlesztéseket - számolt be a Hirado.hu.
Vágólapra másolva!

A portál szerint egy korábbi helikopterpilóta, Florian Siebel szerint ugyanis a mesterséges intelligencia által vezérelt önjáró egységek jelenthetik a megoldást a hadseregben tapasztalható emberhiányra.

Siebel Stark Defense néven alapított új céget azzal a céllal, hogy emberi irányítást nem igénylő támadó drónok fejlesztésébe kezdjen. A brüsszeli Politico-ban megjelent riportban Siebel elmondta:

a Stark Defense küldetése, hogy felforgassa a védelmi ipart, és olyan autonóm rendszereket építsen ki szárazföldön és vízfelszínen egyaránt, amelyek csapásmérő képességekkel rendelkeznek.

A katonai nagyhatalmak emellett egyre inkább nyitottak a mesterséges intelligencián alapuló rendszerek használatára a fegyverkezésben.

Eközben Oroszország olyan zavaró technológiákat fejleszt, amelyek a pilóta nélküli repülők tájékozódását, illetve az irányítóközponttal való kommunikációját teszik lehetővé. A német fejlesztők szerint éppen ezért Ukrajna elveszíti a távirányítású drónok által szerzett előnyét, azonban erre a problémára jelentenek megoldást a Quantum Systems MI-re épülő eszközei - írják.

A mesterséges intelligencia képes a mintázatok felismerésére és döntések meghozatalára, ezért

a vállalat által készített drónok GPS-től és emberi irányítástól függetlenül is képesek a csatatéren közlekedni, illetve beazonosítani a célpontokat.

 - áll a cikkben.

Nem rég felvétel is érkezett arról, arról, ahogy egy orosz drón ócskavassá tesz egy ukrán páncélozott járművet.

Az Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma a Telegram-csatornáján tett közzé egy brutális videót, amely bemutatja, hogy a harci drón mekkora veszteséget okoz az ukránoknak. A felvételhez csatolt leírás szerint a drón megsemmisítette az ukrán fegyveres erők páncélozott járművét Donyeck irányában. 

A katonai felsőoktatási intézmények végzőseivel megtartott most pénteki találkozóján Putyin emellett kitért arra, hogy Oroszország tovább fogja fejleszteni nukleáris triádját, amely szerinte szavatolja a hadászati elrettentést és a világ erőegyensúlyának megőrzését. Méltatta a fejlesztés alatt álló legújabb rendszereket, amelyek, mint mondta, egyedülálló tulajdonságokkal rendelkeznek. Elmondta, hogy orosz szakemberek kifejlesztettek egy "Water Strider" tengeri drónt is, amely egyedülálló a világon.

Az orosz szakemberek ugyanis megépítették a "Vodomerka" többfunkciós pilóta nélküli hajót, amelyet a haditengerészet hajóinak felderítésére és az ellenséges haditengerészeti drónok elleni védelemre terveztek 

- mondta el a BEC (repülési és tengeri elektronikai cég) képviselője egy szentpétervári kiállításon. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!