Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

A Vodafone is ingyenessé teszi egy időre az 5G-t

mobilozás okostelefon mobilnet smartphone
Fotó: Tamara Bellis / Unsplash
Vágólapra másolva!
A Telekom már június elején elindította ugyanezt az akciót.
Vágólapra másolva!

Itt a nyár, vele pedig a fesztivál- és turistaszezon. Ez az időszak nem csak turisztikai, hanem a mobilhálózatok szempontjából is a legforgalmasabb periódus. A tavalyi évhez hasonlóan a Vodafone idén nyáron is 60 napra díjmentesen aktiválja az 5G hálózatát minden olyan lakossági ügyfelének, valamint mikro-, kis- és középvállalkozásnak, akiknek a jelenlegi előfizetéses csomagja nem tartalmaz 5G hozzáférést. Az 5. generációs mobilhálózat 2024. július 3-ig szakaszosan több mint egymillió lakossági és üzleti ügyfélnél aktiválódik.

Amennyiben az ügyfelek 5G-képes készülékkel és SIM-kártyával rendelkeznek, a folyamat teljesen automatizált, így nincs teendő az aktiválással vagy lemondással kapcsolatban.

Az ügyfelek 5G hálózatra terelése nem csak a felhasználói élmény szempontjából előnyös, de a hálózatoptimalizálást is segíti, hiszen ebben az időszakban a 4G hálózat a szokásosnál nagyobb forgalmat kell kiszolgáljon. Az ajánlatnak köszönhetően az 5G hálózat át tudja venni a nyári terhelés egy részét, és biztosítja az ügyfelek stabil hálózati kapcsolódását.

Kapcsolódó információ, hogy a Telekom is futtat ugyanilyen akciót, az ügyfelei június 3. és szeptember 15. között vehetik ingyen igénybe az 5G adatkapcsolatot, július elsejétől már a kisföldalatti vonalán is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről