Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Kamera kerülhet az AirPods fülhallgatókba

apple iphone airpods zene streaming zeneszolgáltatás zenehallgatás taylor swift
Fotó: Omid Armin / Unsplash
Vágólapra másolva!
Nyugalom, nem titkos kukkolásra szánja azokat az Apple.
Vágólapra másolva!

A kamerás szemüveg után jöhet a kamerás vezeték nélküli fülhallgató, állítja az Apple ügyeire szakosodott Ming-Chi Kuo piacelemző. A fejlemény nem teljes újdonság, a Bloomberg februárban már beszámolt arról, hogy infravörös kamerák kerülhetnek az Apple AirPods következő generációs változataiba.

Most további információk érkeztek, Kuo szerint a potenciálisan 2026-ban piacra kerülő, infrakamerás AirPods-okat elsősorban a Vision Pro kiterjesztett- és virtuális valóságos headsettel való használatra szánja az Apple. 

A szenzorok a fej követésében, ezáltal pedig a térhangzás emulálásában segédkezhetnek, például videó nézése során a fej mozgatásával változhat, hogy a néző milyen irányból érkezőnek érzékeli a hangot.

Kuo hozzátette, hogy az infravörös kamerák akár kézzel történő gesztusvezérlésre is használhatóak lehetnek, azaz például mobilon való zenehallgatás során a levegőben való hadonászással lehetne váltogatni a számok között, lejátszani és elindítani a lejátszást, felvenni a bejövő hanghívást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről