Egyedi kiegészítők tervezésére buzdít a mobilgyártó

Vágólapra másolva!
Elérhetővé tette a CMF Phone 1 gyári hátlapjának 3D-terveit a Nothing.
Vágólapra másolva!

Nagy sikernek tűnik a Nothing megfizethető eszközökre fókuszáló almárkájának első okostelefonja, a hátlapjára csavarozható hardveres kiegészítőkkel ellátható CMF Phone 1-ből a forgalmazás első három órájában százezer darab kelt el.

cmf phone 1
A CMF Phone 1 és a gyári kiegészítői
Fotó: CMF

Most újabb meglepetéssel szolgált a telefon kapcsán a Nothing, arra buzdítja a vásárlókat, hogy például 3D-nyomtatással készítsenek hozzá saját hardveres kiegészítőket. A móka segítése érdekében kiadta a készülék gyári hátlapjának .stl és .stp állományait, ezek az alkatrész 3D-s modelljét tartalmazzák.

A fájlokkal sokkal könnyebb egyedi kinézetű és extra funkciókat kínáló saját műanyag hátlapokat készíteni a telefonhoz, de a gyári hátlapra felcsavarozható egyéb kiegészítők megalkotását is megkönnyíti.

Mindezek tetejébe a Nothing nem zárkózik el attól, hogy valamilyen formában felkarolja az igazán jól sikerült rajongói kiegészítőket, akár még hivatalos kiegészítőként is hajlandó lehet azokat megvásárolhatóvá tenni a mobilok tulajdonosai számára.

Ez a mentalitás drámaian szembemegy a mobiliparban régóta megszokott normával. A gyártók leginkább házilag szinte javíthatatlan és módosíthatatlan eszközöket készítenek, a vevők részéről elvégzett bármiféle hardveres hackelés pedig a garancia azonnali elvesztését vonja maga után, teljesen független attól, hogy annak volt-e bármiféle köze a készülék meghibásodásához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!