A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:05AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl

Az Apple valamiért bünteti Dél-Koreát

mobilozás apple iphone fotózás fényképezés szelfi selfie mobilnet
Fotó: Taan Huyn / Unsplash
Vágólapra másolva!
Másfél évtizede várnak egy olyan szolgáltatására, ami a világ összes többi országban elérhető.
Vágólapra másolva!

Egy kormányhoz intézett internetes petíció a döntő többség által ismeretlen helyzetre hívta fel a figyelmet, az Apple valamiért semmilyen szín alatt sem hajlandó elérhetővé tenni Dél-Koreában a Find My készülékkeresőjét.

Nem csak az újabb kiadásáról van szó, ami már az AirTag követőkütyüt is támogatja: az Apple másfél évtizede teljesen visszatartja a Find My-t a helyiektől, így Dél-Korea a földkerekség egyetlen olyan országa, ahol nem érhető el. Elméletileg még a szomszédos Észak-Koreában is működik, bár az Apple márkájú készülékek ritkás jelenléte miatt feltehetően nem túl hasznos.

A polgárok által beadott petícióval a dél-koreai kormánynak ötvenezer aláírás összegyűjtését követően kell foglalkoznia, hétfőn még csak 6500 magasságában járt az érték. Ettől függetlenül a helyi távközlési hatóság már reagált, állítása szerint semmilyen jogi akadályát sem látja annak, hogy miért ne lehetne elérhetővé tenni az országban a Find My-t.

Az egyetlen ehhez szükséges engedéllyel már rendelkezik az Apple, és az Android követőrendszere is elérhető az országban.

Mindeközben az Apple továbbra sem hajlandó megmagyarázni a helyzetet, a rövid reakciójában azt állítja, hogy a helyi követelmények alapján hoz döntéseket a Dél-Koreában elérhető termékeinek és szolgáltatásainak köréről.

Ha eléri az ötvenezer aláírást a petíció, akkor a kormány kérdésére az Apple talán már hajlandó lesz elárulni, hogy miért tartja vissza másfél évtizede az országban lévő vevőitől a készülékkeresőjét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!