Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Megjött a hoteles kulcskártyák kezelése a Google Walletbe

Vágólapra másolva!
Elsőként egy svédországi szállodában vált elérhetővé a megoldás.
Vágólapra másolva!

A felhasználók oroszlánrésze csak mobilfizetéshez használja a Google Wallet androidos mobilappot, a bankkártyájuk benne való elmentését követően fizetni tudnak a boltok kasszáinál. Ettől függetlenül a mobilapp más NFC-technológiás igazolási helyzetekben is használható, például vannak olyan államok az USA-ban, amelyek a vezetői engedély digitális tárolását is engedik benne, így nem kell a plasztikkártyát magukkal vinniük az autósoknak.

google wallet hotelkulcs szálloda
A megfelelő szállodákban már a hotelkulcs is hozzáadható a Google Wallet mobilapphoz
Fotó: Google

Most újabb különösen hasznos funkcióval bővült az alkalmazás, az Apple Wallet után szabadon már ebbe is elmenthetőek a hotelek kulcskártyái, így a vendégek a mobiljukat az ajtók leolvasóihoz „csippantva” ki tudják nyitni a zárakat. 

Ez nem teljes újdonság, de amelyik hotel jelenleg támogat ilyen lehetőséget, az jellemzően külön telepítendő mobilappon át kínálja.

A Google Wallet újítását specifikusan támogatniuk kell a szálláshelyeknek, így egy darabig eltart majd, amíg megszokottá válik, elsőként a svédországi Göteborgban lévő Clarion Hotel Postban vált használhatóvá. A beállítása egyszerű, a vendégek a hoteltől e-mailben kapott instrukciókat követve akár már indulás előtt, vagy legkésőbb a szálloda recepcióján hozzáadhatják a mobilapphoz az ajtónyitó kulcsukat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről