Trendi és otthon javítható a HMD Skyline

Vágólapra másolva!
A felső-középkategóriában fog versenyezni az okostelefon.
Vágólapra másolva!

Röviddel az első pletykákat követően máris bemutatkozott a Nokia márkanév használatát egyre inkább mellőző HMD Global legújabb felső-középkategóriás mobilja. A HMD Skyline azonnal feltűnő érdekessége, hogy visszahozta a Nokia N9 idejében kitalált formavilágot, a mai mobilok javától eltérően szögletes sarkokkal rendelkezik, amelyek büszkén és feltűnően körülveszik a kijelzőt.

hmd skyline
Sötétszürkében és rózsaszínben lesz kapható a készülék
Fotó: HMD Global

A készülék másik nagy érdekességét a javíthatósága jelenti, a HMD szerint egyetlen csavar kiszedését követően lepattintható a hátlapja, majd a belső alkatrészei szintén csavarok kiszedésével eltávolíthatóak. Emiatt teljesen reális és racionális az otthoni javítása, a buherátor vevők otthon is kicserélhetik az akkuhoz és a kijelzőhöz hasonló alkatrészeket. 

Szerszámokat és pótalkatrészeket a gyártótól és az iFixittől tudnak majd rendelni hozzá az otthoni javítás hívei.

Tudását tekintve a HMD Skyline a középkategória felső szegmensét képviseli, így 6,5 hüvelykes, Full HD+ felbontású, 144 Hz-es OLED érintőkijelzőt kapott. Az előlapi kamerája 50 MP-es, a hátlapi képalkotó rendszerét pedig 108 MP-es és optikai képstabilizációs fő kamera, 13 MP-es ultraszéles kamera, továbbá 50 MP-es és 2× nagyítású telefotós kamera képezik.

hmd skyline
Ténylegesen javítható házilag a Nokia Skyline, az iFixittől 9/10-es értékelést kapott a szerelhetőségre
Fotó: HMD Global

Az oldalt lévő ujjlenyomat-olvasóval és programozható extra gombbal ellátott mobil további érdekesebb tulajdonságait a Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 rendszerlapka, a microSD-foglalat, a 4600 mAh-es akku, a 33 wattos vezetékes töltés, és a 15 wattos Wireless Qi2 vezeték nélküli töltés jelentik.

Az elkövetkező hetekben piacra kerülő telefon gyárilag Android 14-gyel érkezik, két évig kapja meg a rendszer újabb főverzióit, androidos biztonsági frissítések pedig három éven át járnak hozzá. A hazai forgalmazása biztos, de az árak még nem tisztázottak, az angoloknál a 8+128GB modellje 400 fontba, míg a 12+256GB modellje 500 fontba kerül, átszámítva olyan 185 ezer és 232 ezer forintokról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!