Kivonul a Kaspersky az Egyesült Államokból

hp elitebook laptop notebook windows 10 pc számítógép
Fotó: Nubelson Fernandes / Unsplash
Vágólapra másolva!
Mindenkit elbocsát, lehetetlenné vált a működése az országban.
Vágólapra másolva!

Két évtized után kivonul a Kaspersky biztonsági cég az Egyesült Államokból, miután az ország kereskedelmi minisztériuma tizenkét termékét is szankciós listára tette. A döntés miatt az orosz vállalattal 2024. július 21-től kezdve nem üzletelhetnek amerikai vállalkozások és polgárok, ugyanezen a napon pedig az USA-ban megmaradt vagyonát is befagyasztják.

A helyzet miatt a Kaspersky bejelentette, hogy június 20-tól fokozatos felszámolja az Egyesült Államokban való jelenlétét, az összes helyi dolgozóját kénytelen meneszteni, a hírek szerint kevesebb mint ötven főről van szó.

Az amerikai kormány indoklása szerint a Kaspersky betiltására azért volt szükség, mert az orosz technológiai szektor tagja, így nemzetbiztonsági kockázatnak tartja a szoftvereit. A vélt kockázat kezelésére nem talált más megnyugtató megoldást, mint a cég működésének és termékeinek teljes betiltását az országban.

A vállalat alaposan megvizsgálta és értékelte az USA döntésének jogi hatásait, majd arra a szomorú és nehéz megállapításra jutott, hogy megszűntek az üzleti lehetőségek az országban

– összegezte a helyzetet a Kaspersky szóvivője.

Kapcsolódó érdekesség, hogy egy pár napja publikált felmérés szerint az amerikai számítógépezők fele telepít harmadik fél által készített antivírust a számítógépére, azonban a Kaspersky termékeinek nem volt említésre méltó piaci részesedése a köreikben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről