A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Befutott az egyik legjobb Linux új változata

számítógép böngészés internet irodai munka home office computer
Fotó: Annie Spratt / Unsplash
Vágólapra másolva!
Kezdők számára is tökéletes választás lehet a Linux Mint 22.
Vágólapra másolva!

Befutott a hétvégi PC-újratelepítések idejére a világ egyik legstabilabb és legkevesebb problémával használható Linux-disztribúciójának legújabb változata. A teljes kezdőktől a veteránokig bárki számára stabil és könnyen használható munkakörnyezetet biztosító Linux Mint 22 a tavasszal kiadott Ubuntu 24.04 LTS alapjaira épül, ennek keretében megörökölte attól az idén tavasszal kiadott 6.8-as Linux rendszermagot is, így nem lesz gond, ha valaki nagyon új hardverre próbálná telepíteni.

linux mint
Így néz ki a Cinnamon felületű Linux Mint alapértelmezett asztala
Fotó: Linux Mint

A rendszermag kapcsán további jó hír, hogy a következő két év során a Linux Mint 22 kisebb verziófrissítései tartalmazni fogják a kernelhez időközben kiadott hardverkompatibilitási frissítéseket, így az életciklusa során piacra dobott újabb eszközök gyári támogatása is gyorsan megjelenik majd benne.

A Cinnamon asztali környezetű Linux Mint 22 a frissített általános szoftverkínálat mellett rengeteg apró-cseprő fejlesztést kapott, például a telepítésekor hatékonyabban el lesznek távolítva a szükségtelen nyelvi csomagok, a modernebb PipeWire hangszerver dolgozik benne, a szebb megjelenés érdekében pedig a gyári témái mind támogatják az újabb GTK4 keretrendszert.

A Linux Mint 22 a hivatalos webhelyén keresztül tölthető le, a Ciannamon kezelőfelületű normál verzió mellett szokás szerint MATE és Xfce felületekkel is beszerezhető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!