A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Óriási szexuális zsarolóhálózatot számolt fel az Instagram

férfi depresszió depressed számítógép computer átverés csalás
Fotó: LARAM / Unsplash
Vágólapra másolva!
Férfiaktól próbáltak intim felvételeket szerezni a nigériai bűnözők.
Vágólapra másolva!

Észrevétlenül gigantikus iparág épült a közösségi médiás szexuális zsarolásra. Az elkövetők elsősorban fiatal fiúkra és férfiakra vadásznak, hamis profilokat hoznak létre a népszerű közösségi oldalakon, magukat vonzó nőknek kiadva intim fotókat és videókat próbálnak kicsalni az áldozatokból. Ha sikerrel járnak, akkor megzsarolják őket, hogy ha nem fizetnek, akkor nyilvánosságra hozzák a felvételeket, elküldik azokat az ismerőseiknek és a családtagjaiknak.

Hacker CrowdStrike online csalások csalók szexuális zsarolás
A szexuális zsarolók több ezer áldozatot szedtek már.

Az angolban sextortion elnevezést kapott zsarolás nem csak felnőtteket érint. Az FBI április közepén adott ki riasztást, hogy a tini fiúkat sem kímélik a csalók, ezrével esnek nekik áldozatul, még öngyilkosságok is történtek a bűnözők zsarolásai miatt.

A napokban a Meta felszámolt egy különösen nagy szexuális zsarolásban utazó hálózatot, jelen esetben nigériai egyénekről és bandákról van szó. Az Instagram 63 ezer hamis fiókot tiltott le az akció keretében, ebből 2500 darab egy húszfős bandához köthető, akik elsősorban amerikai áldozatokra utaztak. Ezen túlmenően a Facebook 1300 felhasználói fiókot, 200 oldalt, továbbá 5700 csoportot is törölt, ezek különféle csalások kivitelezéséhez biztosítottak tippeket és oktatóanyagokat.

A Meta szerint a gigantikus purgáláson túlmenően próbált olyan műszaki megoldásokat implementálni az Instagramban és a Facebookban, amelyek megnehezítik a kitiltott csalók számára az új felhasználói fiókok regisztrálását.

Az ügyhöz kapcsolódóan a napokban elítéltek egy amerikai pedofilt, akik fiatalkorúakból zsarolt ki meztelen felvételeket a közösségi oldalakon, majd továbbterjesztette azokat a sötét weben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!