A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNGémesi Csanád
15:25VívásFares Ferjani-Csanad Gemesi
HUNMuhari Eszter
15:50VívásEszter Muhari-Sihan Yu
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:15AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Robbanás előtt az összecsukható telefonok piaca

samsung galaxy z flip 6 kettéhajtó okostelefon mobil összecsukható telefon
Samsung Galaxy Z Flip6 összecsukható telefon.
Fotó: Samsung
Vágólapra másolva!
A Samsung Galaxy Fold megnyitotta a kapukat. De már egyre több gyártó készít összecsukható telefonokat.
Vágólapra másolva!

Az okostelefon-ipar folyamatosan fejlődik és új technológiai áttörésekkel szolgál, hogy megfeleljen a felhasználói igényeknek és elvárásoknak. Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb fejleménye az összecsukható telefonok megjelenése, amelyek új szintre emelik a mobilkészülékek rugalmasságát és funkcionalitását. Míg a piac kezdetben csak néhány úttörő gyártóval indult, mára egyre több vállalat csatlakozik a versenybe. Érdekes módon, az Apple az egyetlen nagyobb gyártó, amely még nem lépett be ebbe a szegmensbe, bár folyamatosan hallani pletykákat a lehetséges jövőbeli készülékükről. Nézzük meg közelebbről, melyek azok a fontosabb gyártók, akik már versenyben vannak az összecsukható telefonok piacán.

Honor Magic V2 összecsukható telefon
Honor Magic V2 összecsukható telefon.
Fotó: Szász Tamás - Origo 

Samsung: Az úttörő és piacvezető

A Samsung az egyik első gyártó volt, amelyik kihajtható telefonokat hozott forgalomba. A Galaxy Fold és a Galaxy Z Flip szériák már több generáción keresztül bizonyítottak és a Samsung folyamatosan fejleszti technológiáját, hogy a felhasználók egyre jobb élményt kapjanak. A Galaxy Z Fold 6 és Z Flip 6 modellek lenyűgöző kijelzőtechnológiával és strapabíró kialakítással rendelkeznek, ami tovább erősíti a Samsung pozícióját a piacon.

Huawei: Csak a kínai piacra

A Huawei szintén korán csatlakozott az összecsukható telefonok versenyéhez a Mate X sorozattal. Utolsó modelljük, a Mate Xs 2, innovatív dizájnnal és fejlett technológiával büszkélkedhetett, de sajnos ez a telefon már a cég elleni amerikai ebargók alatt született, így leginkább Kínában arathatott sikert.

Huawei Mate Xs 2 összecsukható okostelefon
A Huawei összecsukható telefonja szép is volt, erős is volt, csak itthon nem ért el sikereket az amerikai embergó miatt.

Xiaomi: A „megfizethető”

A Xiaomi híres arról, hogy kiváló minőségű készülékeket kínál megfizethető áron, de ez a felvetés a csúcstelefonjaira nem feltétlenül igaz. A minőségükkel itt sincs, gond, de ezek a készülékek már nem sokkal olcsóbbak, mint a vetélytársaik. A Xiaomi Mi Mix Fold sorozat szintén a piac élvonalába tartozik, köszönhetően az erős hardvernek és a versenyképes árnak. A legújabb modell, a Mi Mix Fold 4 például 450 ezer fontos árcédulát kapott. Csak sajnos jüanban, mert egyelőre csak Kínában lesz kapható a telefon.

Honor: Új kezdetek

A Huawei-től való függetlenedés után a Honor is belépett az összecsukható telefonok piacára. A Honor Magic V2 modelljük erős hardverrel és elegáns dizájnnal rendelkezik, amely képes versenyezni a nagyobb gyártók termékeivel. A Honor célja, hogy saját identitást építsen ki, és az összecsukható telefonok szegmensében is bizonyítsa rátermettségét.

Motorola: A Retro

A Motorola a híres RAZR sorozatával újította meg az összecsukható telefonok piacát. A Motorola RAZR modellek ötvözik a retro dizájnt a modern technológiával, amely különleges élményt nyújt a felhasználóknak. A Motorola a Samsung mellet az egyik első gyártó volt, aki a klasszikus flip telefonokat újragondolta, és a piacon egyedi stílussal jelent meg.

Google: A Pixel kihívás

A Google Pixel Fold sokáig pletyka tárgya volt, de végül megérkezett, és a felhasználók nagy várakozással fogadták. A Google a saját Android rendszerének optimalizálásával és a fejlett kameratechnológiával próbál kiemelkedni. A Pixel Fold a Google ökoszisztémájának részeként zökkenőmentes integrációt és egyedi szoftveres élményt kínál.

OnePlus: A kihívó

A OnePlus szintén beszállt az összecsukható telefonok versenyébe, és a OnePlus Open modelljükkel új színt hoztak a piacra. A OnePlus híres a magas teljesítményű készülékeiről és a közösségközpontú megközelítéséről. Kihajtható modelljük erős hardverrel és versenyképes árazással próbálja megnyerni a felhasználók szívét.

Apple: A későn érkező

Az Apple az egyetlen nagyobb gyártó, amely még nem dobott piacra összecsukható telefont. Azonban a pletykák szerint az Apple már dolgozik egy ilyen készüléken, és a jövőben várhatóan belépnek ebbe a szegmensbe. Az Apple híres arról, hogy ha nem ő találja ki a teljes technológiát, akkor megvárja a kiforrottabbá válását, mielőtt belép egy új piacra, így valószínű, hogy egy rendkívül fejlett és felhasználóbarát készülékkel fognak megjelenni.

Miért érdemes összecsukható telefont választani?

Az összecsukható telefonok számos előnyt kínálnak a hagyományos okostelefonokhoz képest. A legnagyobb előnyük a nagyobb kijelző, amely kompakt méretre hajtható össze.

Ez különösen hasznos lehet a multitasking és a médiafogyasztás során.

Emellett az összecsukható telefonok gyakran fejlettebb hardverrel és innovatív dizájnnal rendelkeznek, ami vonzóvá teszi őket a technológiai újdonságokat kedvelő felhasználók számára.

Az összecsukható telefonok jövője

Az összecsukható telefonok piaca robbanás előtt áll, és a következő években várhatóan még több gyártó csatlakozik a versenyhez. Az árak csökkenésével és a technológia további fejlődésével ezek a készülékek egyre elérhetőbbé válnak a szélesebb közönség számára is. A Samsung, a Huawei, a Xiaomi, a Honor, a Motorola, a Google és a OnePlus mind jelentős szereplők, akik folyamatosan újítanak és fejlesztenek, hogy a legjobb élményt nyújtsák a felhasználóknak. Bár az Apple még nem lépett be a piacra, valószínűleg ők is hamarosan bemutatják saját kihajtható telefonjukat. Az elkövetkező évek izgalmas időszakot jelentenek az összecsukható telefonok szerelmeseinek, mivel a technológia fejlődésével és a verseny fokozódásával egyre jobb és elérhetőbb készülékek kerülnek majd a piacra.
Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!