A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Támadó USB portok törhetik fel a nyaralók mobiljait

mobiltöltő töltés phone charger charging
Fotó: Onur Binay / Unsplash
Vágólapra másolva!
Két egyszerű és olcsó módon is elkerülhető az áldozattá válás.
Vágólapra másolva!

A nyaralási szezon teljes gőzre kapcsolásának idején újabb figyelmeztetés érkezett egy sokak számára máig ismeretlen támadási módszerről. Az angolban juice jacking névre keresztelt támadás során kártevők kerülhetnek a mobilokra, mikor a gazdáik bedugják azokat a szálláshelyeken vagy nyilvános helyeken lévő USB töltőportokba, tavaly az FBI is kiadott egy riasztást emiatt. A támadás megtörténtére utaló jelek közé tartozik, ha bármi települ a töltőre dugás után a készülékre, lelassul a működése, szokatlan hálózati adatforgalom kezdődik.

Az áldozattá válás két módon is elkerülhető: egyrészt vásárolhatóak kizárólag a készülékek töltésére használható USB-kábelek, ezekben nincsenek benne az adatátvitelre szolgáló erek, másrészt pedig egy konnektorba dugható töltőadapter használata is tökéletes ellenszere a juice jackingnek.

Az utóbbi esetében gondot jelenthet, ha olyan országban történik a nyaralás, amely az itthon megszokottól eltérő típusú konnektort használ, azaz nem lehet beledugni egy otthonról vitt modellt. Ilyenkor az bizonyulhat a legegyszerűbb megoldásnak, hogy a megérkezést követően vásárolni kell valamelyik elektronikai üzletben egy helyi töltőadaptert.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!