Segít kiválasztani a legjobb profilképet a randiapp

randi randevú társkeresés társkereső
Fotó: Alan Quirvan / Unsplash
Vágólapra másolva!
Mesterséges intelligenciás módszerrel működik a Tinder funkciója.
Vágólapra másolva!

Az online társkeresés erősen vizuális sportnak mondható, a szolgáltatások egyre csak dobálják fel a keresési paramétereknek megfelelő vagy rejtélyes algoritmusok által ajánlott személyeket. Ennek megfelelően érdemes előnyösebb profilképet beállítani a szolgáltatásokban, hiszen döntő az első benyomás abban, hogy mennyi kapcsolatfelvételi kísérletre lehet számítani.

A sajátosság miatt a hazánkban is népszerű Tinder most új funkciót indít, mesterséges intelligenciás technológiával segít kiválasztani egy frissen készített szelfi és a telefonon lévő régebbi szelfik közül, hogy melyiket érdemes beállítani profilképnek a szolgáltatásban. A képelemzés a felhasználók mobiljain történik, a Tinder mobilapp nem továbbítja a telefon háttértárán kiválasztott fotókat egy internetes szervernek.

A Tinder kutatása szerint 18-25 évesek átlagosan 33 percet töltenek el a legjobbnak vélt profilfotó kiválasztásával, ezt a folyamatot hivatott felgyorsítani és eredményesebbé tenni az új szelfielemző funkció.

A képelemzés július során elsőként az Egyesült Államokban aktiválódik, ezt követően pedig a nyár során nemzetközileg is elérhetővé fog válni a Tindert használók számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről