A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kiadta a házát, félmilliós áramszámlát kapott

csőd, számológép, illusztráció
Vágólapra másolva!
Pedig csak három hetet töltöttek el nála az alkalmi bérlők.
Vágólapra másolva!

Veszélyes játéknak bizonyulhat az ingatlanok bérbeadása, nincs tökéletes módszer az indokolatlan anyagi károkat okozó bérlők kiszűrésére. A helyzet különösen súlyosan érintheti az ingatlanjaikat az Airbnb szolgáltatásban rövid időkre kiadókat, egyetlen rossz társaság átdorbézolt éjszakája elég lehet ahhoz, hogy a távozásuk után katasztrofális állapotok fogadják a tulajt.

Ettől függetlenül most különös kalandról számolt be a TikTokján egy Airbnb-vel házat kiadó nő. Elmondása szerint az idők során több érdekes házszabályt is kénytelen volt hozni, mind közül a legfurcsábbat egy többfős társaság vendégül látását követően. Az idegenek hosszabb időre, három hétre kibérelték a házat, a távozásuk után semmilyen feltűnő gondot sem látott.

Aztán megkapta az 1500 dolláros, jelenlegi árfolyamon olyan 540 ezer forintos áramszámlát.

Mondani sem kell, hogy merőben szokatlan volt a számla összege. A kültéri biztonsági kamera felvételét átnézve kiderült, hogy a megérkezésüket követően a bérlők tíz számítógépet is kiszedtek a kocsijukból, az elektromos járműnek pedig töltőállomást rögtönöztek.

Ashley benyújtotta a videós bizonyítékot és a számlát az Airbnb számára, ilyen esetekben lehetőség van a cégen keresztül kártérítési igénnyel élni a bérlők felé. Azok elismerték, hogy bizony három héten keresztül kriptovalutát bányásztak a bérelt házban és az autójukat is a konnektorról töltötték, majd hajlandóak voltak megtéríteni a csillagászati összegű áramszámlát.

Még azzal is eldicsekedtek, hogy nekik nem jelentős költség az elkért 1500 dollár, a kriptovaluta bányászatával állítólag 100 ezer dollárt, olyan 36 millió forintot kerestek abban a három hétben.

Az incidens miatt Ashley kikötötte a szabályzatában, hogy nem lehet kriptovalutát bányászni és elektromos autót tölteni az ingatlanjában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!