Mozgóképes adaptációt kaphat az Alan Wake és a Control

remedy control videojáték
Nyolcvannál is több díjat zsebelt be a Control
Fotó: Remedy Entertainment
Vágólapra másolva!
A Control folytatásának a fejlesztését felerészt az Annapurna finanszírozza.
Vágólapra másolva!

Partnerségre lépett a finn Remedy játékfejlesztő cég és az Annapurna filmprodukciós vállalat. Hosszabb távú együttműködés lévén konkrétumoktól nem hemzsegett a bejelentés, a legkorábbi eredménnyel kecsegtető fejlemény, hogy fele részt az Annapurna fogja finanszírozni a Control 2 akciójáték fejlesztését, ami garantáltan hatalmas könnyebbséget jelent a fantasztikus játékokat készítő, de kirobbanó anyagi sikert valahogy sosem arató Remedy számára.

Ettől függetlenül az üzlet érdekesebb része, hogy cserébe az Annapurna megkaparintotta az Alan Wake és a Control új médiumokra való eljuttatásának a jogát, ami alatt elsősorban tévés és mozis adaptációkat kell érteni.

Ez rendkívül izgalmas hír, hiszen mindkét szellemi tulajdon kiváló alapanyag a széles tömegek számára érdekes és izgalmas produkciókhoz. Amennyiben elkészülnének és sikert aratnának a feldolgozások, az üzleti áttörést hozhatna a Remedy számára is.

Az együttműködés ellenére az Alan Wake és a Control szellemi tulajdonok a Remedy birtokában maradnak, az Annapurna csak az esetleges feldolgozások elkészítése terén rendelkezik exkluzív jogokkal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!