Fontos hír kaptak a számítógépes játékosok

gaming gamer pc számítógép videójáték
Fotó: Omar Prestwich / Unsplash
Vágólapra másolva!
A stabil Windows 11-hez is elérhető a Ryzeneket felgyorsító javítás.
Vágólapra másolva!

Gyorsan pörögnek az események a modernebb AMD Ryzen processzorokat varázsütésre jelentősen felgyorsító javítás ügyében. Az érintett Zen 3 és újabb architektúrájú központi egységekkel (Ryzen 5000+) rendelkező gamereknek nem kell megvárniuk a Windows 11 idén ősszel érkező 24H2 főverzióját, hogy jobban fussanak a játékok, az éppen stabil 23H2 főverzióhoz is befutott a javítás.

A Ryzen processzorok teljesítményét helyreállító patch a Windows 11 jövő havi összegző frissítésének a részeként fog automatikusan települni a számítógépekre, ennek az általános terjesztése magyar idő szerint 2024. szeptember 11. késő este kezdődik majd.

Viszont aki szeretné, az a Gépház alkalmazás Windows Update részében manuálisan kezdeményezheti a frissítőcsomag előzetesének a telepítését, az opcionális KB5041587 javítócsomaggal most rögtön „felturbózhatja” a megfelelő Ryzen processzorát.

A kérdéses frissítés telepítéséhez nem kell belépni a Windows Insider programba, pár kattintásba kerül az installációja. Viszont fontos tudni, hogy előzetes frissítés lévén a KB5041587 telepítése a szokásosnál nagyobb kockázattal jár, így csak saját felelősségre és alaposan megfontolást követően érdemes installálni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!