Ingyen új processzort kapnak majd egyes gamerek

gamer gaming pc számítógép
Fotó: Amine Mouzaoui / Unsplash
Vágólapra másolva!
Óriásit gyorsulnak az új Windows 11 alatt a modern AMD Ryzenek.
Vágólapra másolva!

A várhatóan szeptember vége táján stabillá váló Windows 11 2024 Update (24H2) minden idők egyik legjobb rendszerfrissítése lesz az újabb AMD Ryzen processzoros számítógépekkel rendelkezők számára. A napokban kiderült, hogy a Windows 11 bugja miatt sosem működött megfelelően a Zen 3 és újabb architektúrák egyik teljesítménybeli optimalizációja, ezt a hibát végre orvosolni fogja az operációs rendszer következő főverziója.

A Hardware Unboxed YouTube-csatorna mostanra készített egy összehasonlító videót, ebben a legújabb Zen 5 architektúrás Ryzen 7 9700X és a Zen 4-es Ryzen 7 7700X processzorokat tesztelte 40+ játékban az éppen aktuális és a következő Windows 11 alatt, processzorlimit előidézése céljából Full HD-ben.

Az eredmények meghökkentőek: a Zen 5 architektúrás legújabb Ryzen teljesítménye nagy átlagban 11%-ot nőtt, míg a Zen 4-es elődje esetében 10% javulást hozott a következő Windows 11 használata. Mindkettő generációszintű előrelépésnek mondható.

Mindez viszont azt is jelenti, hogy a jelenlegi és a következő generációs AMD Ryzen processzorok a javítás ellenére továbbra is ugyanolyan teljesítményűek, ami kiábrándító lehet a gamerek számára, bár a Zen 5-ös modellek sokkal jobb energiahatékonyság mellett hozzák ugyanazt a tempót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!