Megszűnt az egyik legnevesebb informatikai kiadvány

pc számítógép szerelés javítás hardver komponens alaplap processzor videokártya memória
Fotó: JESHOOTS / Unsplash
Vágólapra másolva!
Huszonhét éven át szolgált hírekkel és tesztekkel az AnandTech.
Vágólapra másolva!

Meglepőnek nem mondható, de így is letaglózó hírt hozott augusztus utolsó pénteke az informatika iránt komolyan érdeklődőknek, 27 évnyi fennállást követően véget ért az AnandTech története, a megváltozott médiafogyasztási szokások és reklámpiaci helyzet nem tették lehetővé a további fenntartását.

A portált 1997-ben csupán 15 évesen alapította Anand Lal Shimpi, majd a következő években a magas szakmai színvonalú tudósításaival és hardvertesztjeivel az angol nyelvű informatikai sajtó bástyájává vált. Az alapító 2014-ben hagyta ott a kiadványt az Apple kedvéért, onnantól kezdve egészen máig az AnandTech-nél 19 évet eltöltött Ryan Smith volt a főszerkesztő.

Az AnandTech-et máig követett olvasók jó eséllyel sejtették, hogy meg vannak számlálva a kiadvány napjai, nagyon lecsökkent az oldalon megjelent új tartalmak mennyisége, miután 2021-ben Andrei Frumusanu, majd 2022-ben Dr. Ian Cutress is távozott a kötelékéből.

A portál anyacégeként funkcionáló Future PLC nem tervezi az AnandTech leállítását, így az archívuma elméletileg még sokáig elérhető marad, a felhasználói fórumát pedig változatlan formában működtetni kívánja a kiadó.

Augusztusban ez már a második szomorú haláleset, teljesen váratlanul a harminchárom évet élt Game Informer videójátékos kiadványt is megszüntette a kiadója, ráadásul felettébb ellenszenves és tiszteletlen eljárást alkalmazva.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!