A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNVas Kata Blanka
14:00KerékpározásVerseny
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Tizenkétmillió pornónéző adatai szivárogtak ki

meztelenség erotika nude szex pornó
Fotó: Giorgio Trovato / Unsplash
Vágólapra másolva!
Fel sem kellett törni a közismert BangBros szolgáltatócéget. A pornóoldal jelszóval sem védte az adatokat.
Vágólapra másolva!

Megint olyan adatszivárgásra derült fény, amelynek során el sem kellett lopniuk a hackereknek az adatokat, a gazdájuk gondatlansága miatt szabadon elérhetőek voltak. A problémát a Cybernews fedezte fel, az Elasticsearch különleges keresőmotorban való kutakodása során feltűnt, hogy képes hozzáférni a BangBros pornócég egy jelszó nélküli felhasználói adatbázisához.

hacker hackelés kiberbűnöző pornó kiberbűnözés
Még csak fel sem kellett törni a pornóoldalt, bárki megnézhette az adatokat, Jelszó sem védte őket.
Fotó: MEHRAX / Unsplash

Az adatbázisban 12 millió felhasználó adatai voltak benne, az izgalmasabbakat kiemelve a felhasználónév, az IP-cím, az ország, a GPS-koordináták, a kedvelt modellek nevei, továbbá a modellekkel kapcsolatos pozitív és negatív visszajelzések voltak kiolvashatóak belőle.

E-mail-címekhez vagy fizetési információkhoz hasonló adatokat nem tartalmazott az adathalmaz, de éppenséggel volt benne elég információ ahhoz, hogy viszonylag könnyedén be lehessen azonosítani a regisztrált pornónézők egy részét. Az efféle adatok kiválóan alkalmasak lehetnek a felhasználók zsarolására.

A Cybernews tájékoztatta a helyzetről a BangBros-t, a cég mostanra eltüntette az adatbázist, már nem böngészhető nyilvánosan. Ha eddig nem tűnnek fel a benne tárolt adatok a sötét weben, akkor talán nem kerültek rossz kezekbe, de egyelőre nem tudni, hogy történt-e rosszindulatú hozzáférés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!