Beismerte a Facebook: Szándékosan rejtették el a Joe Biden fiáról szóló negatív híreket

Fotó: AFP/Nicholas Kamm
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet arról ír, hogy szándékosan nem engedte terjedni a New York Post amerikai napilap Hunter Biden elhagyott laptopjáról szóló sztoriját a Facebook. Mark Zuckerberg, a közösségi platformot tulajdonló Meta vezérigazgatója elismerte, hogy hibáztak, amikor háttérbe szorították az információt.
Vágólapra másolva!

Szándékosan háttérbe szorította a Facebook a Hunter Biden elhagyott laptopjáról szóló cikkeket – ismerte be egy, az amerikai képviselőház jogi bizottságának küldött levélben maga Mark Zuckerberg, a közösségi platformot tulajdonló Meta vezérigazgatója – írta meg a Breitbart amerikai hírportálra hivatkozva a Magyar Nemzet. 

Szándékosan tüntették el a hírt a felhasználók elől

A portál szemléje szerint Zuckerberg azzal magyarázta a lépést, hogy figyelmeztetést kaptak az FBI-tól egy, a Biden családot érintő lehetséges orosz dezinformációs kampánnyal kapcsolatban, így 

a sztorit a tényellenőrzőkhöz továbbították, és addig ideiglenesen gyakorlatilag eltüntették a felhasználók elől.

Szexorgia és drogos, félmeztelen képek voltak a laptopon

Mint ismert, az amerikai sajtó a 2020-as amerikai elnökválasztás előtt szellőztette meg, hogy Joe Biden fia, Hunter egy szervizben hagyta a laptopját és arról fontos, bizalmas információk kerülhettek napvilágra. Az FBI egyik tisztségviselőjének tavaly a képviselőház jogi bizottsága előtt tett tanúvallomásából kiderült, hogy 

az FBI mindvégig tisztában volt vele, hogy a laptop és a rajta található információk valódiak, 

ennek ellenére több találkozón is igyekeztek meggyőzni a közösségimédia-vállalatok vezetőit, hogy orosz dezinformációról, a választás befolyásolására tett kísérletről van szó. 

Joe Biden, JoeBiden, Hunter Biden, HunterBiden, Biden
Joe Biden megöleli a fiát, Hunter Bident a Fehér Ház Ovális Irodájában Fotó: Evan Vucci / POOL / AFP

Az Origo is megírta, hogy bűnösnek találta a Delaware állambeli esküdtszék Joe Biden amerikai elnök fiát, Hunter Bident.

Szándékosan cenzúrázták a Trump elleni merényletről szóló hírt is

A Meta nem először kényszerül magyarázkodni. Néhány héttel ezelőtt a vállalat beismerte, hogy szándékosan cenzúrázta a Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje elleni merényletről készült fotókat, és elnézést kért a hibáért – mutat rá a Fox News amerikai televíziós hálózat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!