A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Akár börtönbe is kerülhet Joe Biden drogos fia

Hunter Biden, Joe Biden, joebiden, hunterbiden
A drogos Hunter Biden és Joe Biden amerikai elnök
Fotó: Getty Images via AFP/2009 Getty Images
Vágólapra másolva!
Háromrendbeli fegyvertartással kapcsolatos szövetségi bűncselekmény miatt áll bíróság elé Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia. A Delaware állambeli Wilmingtonban ma az esküdtek kiválasztásával kezdődő per mellett további jogi problémákkal is szembe kell néznie az ifjabbik Bidennek - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Az esküdtek kiválasztásával ma megkezdődik a Delaware állambeli Wilmingtonban a Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden elleni per, amelyet három rendbeli illegális fegyvertartással kapcsolatos szövetségi bűncselekmény miatt indított David Weiss különleges ügyész – számol be róla az ABC News amerikai hírtelevízió alapján a Magyar Nemzet.

joebiden, hunterbiden, Hunter Biden
Joe Biden fia, Hunter Biden
Fotó: NurPhoto via AFP/Bryan Olin Dozier/NurPhoto

A vádirat szerint 2018 októberében Hunter Biden tudatosan hazudott a fegyvervásárláshoz szükséges adatlapon, ezzel kapcsolatos a három vádpont közül kettő. A harmadik szerint annak ellenére tartott fegyvert, hogy akkoriban droghasználó volt, ami az amerikai törvények szerint illegális.

Az ügyészek rövid és „sima” tárgyalásra számítanak, Hunter Biden jogi csapata azonban természetesen mindent megtesz ügyfelük tisztára mosásáért. A bíróságon pénteken tartott egyeztetés során az ifjabbik Biden ügyvédei kérték a bíróságot, hogy védencük életének bizonyos részleteit, például az arkansasi gyermektartási ügyét, a haditengerészettől való elbocsátását, vagy az extravagáns életstílusát ne tárják az esküdtek elé, hogy elkerüljék a „tisztességtelen előítéletek” kialakulását – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat. Bár az ügyészek kezében van a Hunter Biden által kitöltött adatlap, valamint az elnök fiának önéletrajzi könyve is, amelyben nyíltan vall drogfüggőségéről a szóban forgó időszakban, az ügyvédek a hírek szerint azzal próbálnak majd érvelni, hogy az adatlapot meghamisították.

Ha mindhárom vádpontban bűnösnek találják, és a maximális büntetést kapja, akár 25 évre is rács mögé kerülhet az amerikai elnök egyetlen élő fia.

Nem ez azonban az ifjabbik Biden egyetlen jogi jellegű problémája. Decemberben Kaliforniában adócsalás miatt emeltek vádat ellene. Ennek az ügynek a tárgyalása eredetileg június 20-án kezdődött volna, azonban a védők indítványára a bíróság szeptember 5-ére halasztotta az esküdtek kiválasztását. Ezek felül a kongresszus előtti hamis tanúvallomás miatt is eljárás indulhat ellene. Hunter Biden néhány hónapja tanúskodott a képviselőházi bizottságok előtt az elnök alkotmányos felelősségre vonási eljárásának részeként, azonban a rendelkezésre álló bizonyítékok és a többi tanúvallomás tükrében bizonyítottnak látszik, hogy 

vallomása több pontján is hazudott - ismerteti a Magyar Nemzet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!