Ezt minden mobilgyártónak le kell másolnia

Vágólapra másolva!
Véletlenül találták meg a Google Pixel 9 készülékek beállításaiban.
Vágólapra másolva!

Új korszak kezdődött a Google Pixel 9 mobilcsaláddal, a magyar vevők szolgáltatótól és viszonteladótól is képesek hivatalos forgalmazás keretében megvásárolni a Google saját tervezésű termékeit, eddig csak nem hivatalos importtal voltak kaphatóak az országban.

Most nagy meglepetésre utólag fény derült a Pixel 9-ek egy olyan újítására, amelyről egyáltalán nem is beszélt a Google, a Beállítások → Kijelző → Érintésérzékenység menüben bekapcsolható az Adaptív érintés lehetőség. A leírása alapján ez a detektált környezeti körülményektől és aktivitásoktól függően teljesen magától állítja az érintőkijelző érzékenységét és működését, hogy az mindig jól használható maradjon.

Az Android Authority alá is vetette egy gyors tesztnek az újdonságot. Az aktiválását követően vizes ujjakkal való használat során drámaian javult az érintőkijelző viselkedése, szinte teljesen a megszokott módon lehetett használni a készüléket, nem volt bosszantó ugrálás a görgetéskor.

A Google legújabb mobiljainak további óriási újdonsága, hogy a műholdas segélykérést is támogatják, bár ez a funkció elsőként csak az USA területén válik hamarosan elérhetővé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!