Google-szolgáltatások Magyarországon: itt a lista

google pixel 6 mobilozás android okostelefon készülékkereső
Fotó: Screen Post / Unsplash
Vágólapra másolva!
Nem lehet már számon tartani, hogy a vállalat mely funkciói hol nem érhetőek el. De van segítség, bár nem a Google saját eszköze.
Vágólapra másolva!

Egyáltalán nem újdonság a Google részéről a földrajzi korlátozások használata, a vállalat jogi, műszaki, továbbá üzleti okokból kénytelen akár erősen reklámozott funkciók elérését is bizonyos országokra korlátozni. Az elmúlt időszakban viszont már számon tarthatatlanná vált a helyzet, például ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy az itthon is hivatalosan forgalomba került Google Pixel 9 mobilokon milyen szoftveres extrák nem érhetőek el Magyarországról.

Google Pixel 9 Pro
Megnézhetjük például, hogy a nemrég megjelent Google Pixel 9 telefon mely funkciói nem lesznek elérhetőek Magyarországon.

Egy német redditező megelégelte az átlátható tájékoztatás hiányát a vállalat részéről, és készített egy saját webhelyet, amelyen részben közösségi segítséggel próbálja számon tartani, hogy a Google és az Android miféle funkciói nem érhetőek el a különféle országokban.

A WhereIsEnabled információi esetenként hiányosak vagy pontatlanok lehetnek, ennek megfelelően ha valaki egy nagyon specifikus funkció elérhetőségére kíváncsi az országában, akkor jobban teszi, ha külön rákeres, nem szabad vakon a mankót jelentő oldalra hagyatkozni.

A példánál maradva a Google Pixel 9 mobil vásárlásán gondolkodó magyarok például leszűrhetik, hogy a készüléken nem lesz elérhető többek közt az autóbalesetek esetére kitalált automatikus segélyhívás, a műholdas segítségkérés, a telefonbeszélgetések rögzítése, a készített képernyőképeket katalogizáló Pixel Screenshot funkció, vagy épp a Pixel Studio képgeneráló.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!